Ερωτηματικά για το Δημαρχείο

Η επικαιρότητα έχει Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, αλλά προκύπτουν και κάποια ερωτηματικά.

Τη διοίκηση Ζορμπά δείχνει, με ανάρτησή του σε ΜΚΔ, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ως υπεύθυνη των καθυστερήσεων που οδήγησαν στην οριστική διάλυση του έργου του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Η ανακοίνωση Χαρδαλιά σημειώθηκε με ικανοποίηση από τους δημοτικούς παράγοντες της Αγίας Παρασκευής (έκανε και σχετική δήλωση ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μυλωνάκης), ωστόσο κάποια στοιχεία γεννούν ερωτηματικά:

..

  1. Η δήλωση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά βρίσκεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς να είναι δελτίο τύπου της Περιφέρειας,
  2. Στην ανάρτηση στο instagram δεν υπάρχει η τελευταία παράγραφος, η περί δέσμευσης για την κατασκευή του έργου, η οποία προφανώς προστέθηκε εκ των υστέρων.
  3. Κεντρικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε εκκίνηση ξανά των διαδικασιών για το Δημαρχείο, παραπέμπουν στην ανάρτηση στο instagram όπου εκεί δεν αναφέρεται κάτι σχετικό

Η δήλωση Χαρδαλιά:

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ξεκίνησε το έργο της εκσκαφής, εν αναμονή της τροποποιημένης μελέτης από τον Δήμο, η οποία όμως δεν κατατέθηκε ως όφειλε.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των χωματουργικών εργασιών, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης και αντιστήριξης των σκαμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίθηκε αναγκαία η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για την εκτέλεση των πρόσθετων εργασιών, συνολικού κόστους 1.413.835.68 €, με τη δαπάνη να βαρύνει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 16/2/2023, ενώ ο ανάδοχος του έργου είχε ήδη διακόψει τις εργασίες του από τις 30/08/2022.

Έπειτα, λοιπόν, από επτά χρόνια καθυστερήσεων και σοβαρών λαθών, για τα οποία -επαναλαμβάνω- δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, και αφού οι υπηρεσίες μας εξάντλησαν όλες τις παρεχόμενες από το νόμο δυνατότητες με την χορήγηση παράτασης οριακής προθεσμίας στον εργολάβο, το έργο τελικώς εγκαταλήφθηκε – διαλύθηκε στις 31/05/2024.

Στόχος της διοίκησής μας όλους αυτούς τους μήνες, ήταν να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, που προβλέπονται αυστηρά από τον νόμο, ώστε το έργο να συνεχιστεί και -κυρίως- να ολοκληρωθεί.

Παρά όμως τις δεδηλωμένες προθέσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, ο ανάδοχος δήλωσε αδυναμία ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του έργου και επικαλούμενος μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των υλικών, αποφάσισε να αποχωρήσει.

Θέλουμε να είμαστε απολύτως ειλικρινείς με τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Όπως έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε ειλικρινείς, με κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά της Αττικής μας.

Και έχω μάθει να μιλώ πάντα με καθαρές κουβέντες! Συμφωνίες, που δεν θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, δεν τις αποδεχόμαστε.

Και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτές οι ευθύνες να επιμεριστούν σε εκείνους που κατάφεραν να καταστήσουν κενό γράμμα ένα όνειρο, πολλών ετών, των κατοίκων του Δήμου.

Ταυτόχρονα θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το σύνολο της διοίκησης της Περιφέρειας, δεσμευόμαστε ότι θα διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους και θα επιβλέψουμε την εξέλιξη του έργου, μέχρι αυτό να παραδοθεί στην κοινωνία.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο, κινούμε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί αυτό που έχουν ανάγκη οι πολίτες, για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο.

Και σε αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω.