Εργαζόμενοι Βύρωνα: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

Ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Βύρωνα να αναθέσει την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σε ιδιωτική εταιρεία τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Αναφέρει πως «την Τρίτη 6/12/2022 στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πάρθηκε απόφαση για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών με led και τη δεκαετή συντήρησή τους με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ

«Δίνουν πεσκέσι τα δημοτικά τέλη σε ιδιώτη»

Προσθέτουν ότι «με αυτή την απόφαση η δημοτική αρχή του Βύρωνα δίνει πεσκέσι μέρος των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες σε ιδιώτη, εξασφαλίζοντάς του μία σίγουρη επένδυση και μεγάλα κέρδη. Τα κέρδη, όμως, δεν είναι τα ίδια ούτε για τους εργαζόμενους στο δήμο, ούτε για τους δημότες.»

«Μια τέτοια απόφαση ανοίγει το δρόμο για την πλήρη παράδοση του ηλεκτροφωτισμού στους ιδιώτες» υποστηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμα τα παρακάτω: «έχουμε ζήσει πικρά τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που τελικά αποτελούν το άλλοθι για την παραχώρηση υπηρεσιών του Δήμου στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την ενίσχυση παραπέρα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η λύση βρίσκεται στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν το τμήμα και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής του υποδομής.

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι ζήτημα που θα πρέπει να απασχολεί όλο το λαό, αφορά και τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά πάνω από όλα τους δημότες αφού αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Τα παραπάνω ενισχύονται έχοντας υπόψη την απόφαση με αρίθμ. 2377/2022 της ολομέλειας του ΣΤΕ, σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της συγκρότησης και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων απο τα Δημοτικά Συμβούλια στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ν.ΝΔ-Θεοδωρικάκου–2019)

Ως εκ τούτου οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής βρίσκονται στον «αέρα», ως παράνομες και αντισυνταγματικές σε σχέση με τις αρμοδιότητες που ασκούν.

Απαιτούμε την άμεση συμμόρφωση του Δήμου Βύρωνα με την αριθμ. 2377/2022 απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ, που σημαίνει να σταματήσει τώρα να εφαρμόζει κατά γράμμα αυτό το νόμο που τον χαρακτήριζε αυταρχικό και αντιδημοκρατικό.

Απαιτούμε τώρα από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δείτε ακόμα: Γ. Μάγγος: Τον Βασίλη τον σκότωσαν στο ξύλο