Εργαζόμενοι: «Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μας χρωστάει 300.000 ευρώ»

Το Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κατέλαβαν οι εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου. Καταγγέλλουν πως ο Δήμος τους οφείλει 300.000 ευρώ σε δεδουλευμένα! Δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τη δημοτική αρχή του Γ. Βούρου.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Ορταντζόγλου μιλώντας στην ΑΥΓΗ υποστήριξε πως οι οφειλές του Δήμου προς τους εργαζόμενους φτάνουν τις 300.000 ευρώ. «Η δημοτική αρχή μας κοροϊδεύει εδώ και δύο χρόνια. Κάναμε παρέμβαση τον Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ακόμη και της διοίκησης, για καταβολή των οφειλών, ακόμη και σήμερα που σχεδόν φεύγει ο Σεπτέμβριος, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει χρήματα», δήλωσε σχετικά. Σημείωσε πως θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ για υπερωρίες αυτή τη στιγμή οπότε αν κάποιος εργαζόμενος δουλέψει υπερωριακά είναι σίγουρο πως θα μείνει απλήρωτος. Αναφέρθηκε, τέλος, στην μεγάλη υποστελέχωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αλλά και των ΟΤΑ συνολικά, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, ενώ τόνισε πως το νομοσχέδιο Γεωργιάδη «θα μας επιστρέψει σε εποχές γαλέρας».