«Εργατική Λέσχη»: Πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης στις γειτονιές

«Να δημιουργήσουμε σε όλες τις γειτονιές ένα πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης για να μη μείνει κανείς και καμιά χωρίς στέγη, να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα νερό και φαγητό» καλεί η «Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας», μετά την κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τους πλειστηριασμούς. Αναφέρει αναλυτικά:

Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και τους πλειστηριασμούς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/2, στην πλατεία Σημηριώτη έπειτα από το κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας, του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας και της Πρωτοβουλίας στα βόρεια ενάντια στην Ακρίβεια και τη Φτώχεια.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης, στις αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα, στο υπερβολικό κόστος στέγασης και στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Μετά από σύντομες παρεμβάσεις από εκπροσώπους των συλλογικοτήτων και των σωματείων που συνδιοργάνωσαν την κινητοποίηση, ακολούθησε πορεία μέχρι τον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας που συνδυάστηκε με μαζικό μοίρασμα κειμένου που καλούσε στην ανάγκη ενίσχυσης της συλλογικής οργάνωσης και της ανάπτυξης της πάλης για τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις της εργατικής λέσχης Ν. Ιωνίας στα πλαίσια της πάλης για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων, πλαφόν(διατίμηση) στην ενέργεια και στα είδη διατροφής, διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών και μπλόκο στους πλειστηριασμούς, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και πέρασμα των μονάδων παραγωγής και διανομής ενέργειας στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση.

Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες για τα σημαντικά αυτά λαϊκά προβλήματα.

Καλούμε τον κόσμο στις γειτονιές μας, που δεν αντέχει αυτή την βάναυση και μίζερη καθημερινότητα, να βγούμε στο δρόμο, να συζητήσουμε, να αντισταθούμε.

Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να δημιουργήσουμε σε όλες τις γειτονιές συλλογικές μορφές αγώνα και ένα πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης για να μη μείνει κανείς και καμιά χωρίς στέγη, να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα νερό και φαγητό.