Έργα του καλλιτέχνη Χρήστου Νικόλη παρουσιάστηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης

Έκθεση των φωτογραφικών έργων και παρουσίαση του ποιητικού λευκώματος με τίτλο «Ψυχύλη» του καλλιτέχνη Χρήστου Νικόλη πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης-Πεύκης το Σάββατο 6 Μαϊου 2023 σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.Α.Π κ. Παναγιώτης Μπόλλας καλωσόρισε καλεσμένους και καλλιτέχνη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και προλόγισε την εκδήλωση, το τακτικό μέλος του ΚΟΙ.Π.Α.Π. κα Σοφία Γουναροπούλου αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του καλλιτέχνη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας κ. Κυριάκος Κόκκος ανέλυσε εκτενώς το έργο του και η κα Βασιλική Ματζαβέλα, Διδάκτωρ Πληροφορικής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διάβασε ποιήματά του.

Ο Χρήστος Νικόλης με το έργο του «Ψυχύλη» συστήνεται στο φωτογραφικό κοινό με μία εξαιρετική εργασία. Τα ανθρωποκεντρικά έργα του καλεσμένου καλλιτέχνη σε ασπρόμαυρη απόδοση είναι μία σειρά πορτρέτων αποτελούμενα από κούκλες βιτρινών. Ο καλλιτέχνης δίνει στις κούκλες αυτές ανθρώπινη διάσταση προσπαθώντας να εκφράσουν ανθρώπινα συναισθήματα. Έτσι μέσα από το φακό του μας ταξιδεύει και μας πείθει ότι στην νυχτιά της πόλης οι κούκλες ζωντανεύουν αναζητώντας το διάλογο μέσω του φακού του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Μάριος Ψυχάλης, μέλη των Δ.Σ. ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ , ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χρ. Αντωνακέλης, λάτρεις της φωτογραφίας και της ποίησης καθώς και φίλοι και συμμαθητές του πευκιώτη Χρήστου Νικόλη οι οποίοι του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του.