Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δήμο Αχαρνών

||||||

||||||

          Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε επίβλεψη στα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Αχαρνών που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννη για την πορεία κατασκευής του κυρίου συλλεκτήρα ομβρίων Σ2 και της υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης Δ2 στο βορειοδυτικό τμήμα του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών στην περιοχή μεταξύ των οδών: Αγ. Τριάδος, Αριστοτέλους και Κολοκοτρώνη. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι  8.350.158 €. Κατά την επίβλεψη του έργου ο Γ. Πατούλης συνοδευόταν από τον κ. Κατσιγιάννη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Γ. Βλάχου, τον διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκη και το σύμβουλο σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτη.

 

         Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε συνάντηση στο δημαρχείο Αχαρνών με τον Δήμαρχο Σ. Βρεττό, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του δήμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε, εκτός από το συγκεκριμένο έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και η πορεία ωρίμανσης ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ανάντη εκτεταμένες λεκάνες απορροής της Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναφορά και σε μια σειρά από άλλα έργα που αφορούν στον οδοφωτισμό και στη συντήρηση του οδικού δικτύου.

 

        Τόσο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όσο και ο Δήμαρχος Σ. Βρεττός αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ επισήμαναν ότι τα έργα που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια είναι ιδιαίτερα σημαντικά και έρχονται να επιλύσουν προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

 

        Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

 

       «Στρατηγικός στόχος που κατευθύνει κάθε προσπάθειά μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής ανθεκτική απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα και ασφαλής για όλους τους πολίτες της. Περιφέρεια και δήμοι συνεργαζόμαστε στενά με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και τη δημιουργία υποδομών που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Τόσο το έργο που επισκεφθήκαμε σήμερα και είναι προϋπολογισμού άνω των 8 εκ. ευρώ, όσο και το έργο προϋπολογισμού 21,6 εκ. ευρώ το οποίο βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης και αφορά στην προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα από τις λεκάνες απορροής της Πάρνηθας, θα θωρακίσουν την περιοχή και θα επιλύσουν ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλές δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής. Με τη συνδρομή των υπηρεσιών μας και τη συνεργασία με το δήμο η πορεία υλοποίησης των έργων θα είναι απρόσκοπτη. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει το έργο της για την ασφάλεια των πολιτών και μεριμνά, στο πλαίσιο αυτό, για την απορροή των υδάτων στις γειτονιές της Αττικής».