Τη “μπάλα στην εξέδρα” πετά ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, συνεχίζοντας το αφήγημα περί “Δήμων που δεν έκαναν όσα οφείλουν σε σχέση με τα ρέματα”.

Σε μια προσπάθεια μάλλον να αποποιηθεί τις ευθύνες του – και της κυβέρνησης – για τις επερχόμενες βροχές και τα αποτελέσματά τους συνεχίζει να θολώνει τα νερά, κατηγορώντας τους Δήμους για αυτά που οφείλει ο ίδιος να κάνει!

ΚΕΔΕ: Δε γνωρίζει ούτε τις αρμοδιότητές του!

Στον Υπουργό απάντησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ανακοίνωσή της, όπου λίγο – πολύ του λέει ότι δε γνωρίζει ποιες είναι οι αρμοδιότητες των κρατικών φορέων:

“…Πρώτοναποτελεί θεσμική υποχρέωση του να γνωρίζει ποιες είναι οι ευθύνες κι αρμοδιότητες κάθε φορέα του Κράτους. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων, ανήκει στις δασικές υπηρεσίες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, δηλαδή το Κεντρικό Κράτος. Κι όχι στους δήμους. Αντίστοιχα, ο καθαρισμός των ρεμάτων που βρίσκονται  εκτός του χώρου αρμοδιότητας των αποκεντρωμένων διοικήσεων, αποτελεί ευθύνη των Περιφερειών καθώς και του Υπουργείου Υποδομών και της αρμόδιας διεύθυνσης του Δ19, όσον αφορά περιπτώσεις που εκτελούνται μεγάλα  εγγειοβελτιωτικά έργα. Και στην περίπτωση αυτή, οι δήμοι δεν έχουν καμία ευθύνη κι αρμοδιότητα”, σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Την απάντηση είχε δώσει από το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι οι Δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα!

Απίστευτο πράγμα (σσ οι δηλώσεις του Υπουργού) και έπαιξαν όλα τα μέσα τη δήλωση χωρίς να είναι δουλειά δικιά μας” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν προβλέπεται από το νόμο, από πουθενά δεν προβλέπεται” δήλωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (και στέλεχος της ΝΔ) Λάζαρος Κυρίζογλου