Επιλογή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα NBS EduWORLD

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επιλέχθηκε από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα NBS EduWORLD ως ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας με την πρότασή του για την προώθηση πράσινων πολιτικών στις σχολικές μονάδες. Το πρόγραμμα NBS EduWORLD προωθεί την εφαρμογή πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην ευρύτερη φιλοσοφία για υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών προς την ίδια κατεύθυνση έρχεται με την επιβράβευση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα NBS EduWORLD.

Συγκεκριμένα, μετά την σχετική αξιολόγηση του φακέλου που είχε καταθέσει, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επιλέχθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα με την πρότασή του για την προώθηση πράσινων πολιτικών στις σχολικές μονάδες.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 6 φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης να επιλέγεται ως ο μοναδικός φορέας από την Ελλάδα, έχοντας διακριθεί ανάμεσα σε αρκετές αξιόλογες προτάσεις.

Με την συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πράσινες πολιτικές στα σχολεία μας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και άλλους φορείς του Δήμου μας.

 

Η πρότασή μας προάγει συνέργειες με το να συνδυάζει Φυσικές Λύσεις με διάφορους εκπαιδευτικούς τομείς, συμπεριλαμβάνοντας τους μαθητές των σχολείων μας σε ένα ολιστικό περιβάλλον μάθησης.

Το έργο θα ενισχύσει σημαντικά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη συμμετοχή της κοινότητας στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την ενσωμάτωση οικολογικής εκπαίδευσης και πρακτικών δραστηριοτήτων σε διάφορες ομάδες.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

“Είναι μεγάλη μας χαρά που μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τυγχάνει αυτής της αναγνώρισης και θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην κοινή προσπάθεια και την ενίσχυση της ενεργειακής ουδετερότητας στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργου με τη χρήση τεχνολογικών και Ευφυών Εργαλείων, Γιώργο Σκλιά, αλλά και την Φυσικό και υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, Θάλεια Τσακνιά για την πολύτιμη βοήθεια τους. Η παρουσία και το έργο τους αποδεικνύουν ότι η ομάδα μας έχει τις γνώσεις για να εφαρμόσει καινοτόμες πολιτικές. Συνεχίζουμε δυναμικά, αλλάζουμε συνεχώς την εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο”.