Επέτειος της βύθισης του α/τ “Ψαρά” στην Πάχη Μεγάρων - EKFRASI.net

Επέτειος της βύθισης του α/τ “Ψαρά” στην Πάχη Μεγάρων

Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 10:45, στο λιμάνι της Πάχης – Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαρέων και τον Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων, με αφορμή την επέτειο της βύθισης του Α/Τ ΨΑΡΑ στην θαλάσσια περιοχή της Πάχης των Μεγάρων την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 1941, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 7 Μαϊου 2023, ώρα 10:45, στο λιμάνι της Πάχης, εκδήλωση τιμής και μνήμης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις επίσημες επετειακές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία της ηγεσίας του ΓΕΝ και με την συμμετοχή πολεμικού πλοίου.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί από το Δήμο Μεγαρέων και η Α.Ε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μετά το τρισάγιο θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων Υποναύαρχο (ΕΑ) Κωνσταντίνο Μονιό, τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση (ΠΝ) και ομιλία για τη δράση των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΝ κατά τη διάρκεια της κατοχής υπό του Πλωτάρχη (Ο) Γέροντα Παναγιώτη.

Μετά την τελετή στο χώρο του μνημείου των ηρωικώς πεσόντων στο λιμάνι ο Δήμαρχος και η Στρατιωτικοί θα επιβιβαστούν στην Πυραυλάκατο και θα ρίξουν στεφάνια στο σημείο που βρίσκεται βυθισμένο το Αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ.

Επικαιρότητα

Περισσότερα λόγω εορτών προϊόντα στη διανομή Δεκεμβρίου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Με περισσότερα λόγω εορτών προϊόντα πραγματοποιήθηκε η διανομή Δεκεμβρίου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών η καταγγελία για την ανάπλαση της Κουντουριώτου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παραπέμπει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την αναφορά κατοίκων του Ηρακλείου για το έργο ανάπλασης της Κουντουριώτου. “…η καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη ενδέχεται να