Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ 25: Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι έγκλημα

Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι έγκλημα, αναφέρει με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ 25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά”. Αντιπροσωπεία της εκλογικής συμμαχίας, καθώς και μέλη και φίλοι της συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ 25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά” έχει ως εξής:

Η ΛΑΡΚΟ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεθοδευμένης πλήρους απαξίωσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και κυρίως από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΛΑΡΚΟ που είναι η μοναδική βιομηχανία που παράγει σιδηρονικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τεράστιες προσπάθειες στήριξης και ενίσχυσης την εθνικής οικονομίας, ξεπουλήθηκε αντί πινακίου φακής σε νέο ιδιοκτήτη (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ-ADHOLDING), που επιδιώκει να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους, να την κάνει σκραπ, κερδίζοντας 500 εκατομμύρια από την ισοπέδωση της και άλλα 20δις από την αξιοποίηση του νικελίου.

Η ΛΑΡΚΟ μπορούσε και μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να αναπτύξει την παραγωγή της προς όφελος του λαού και της χώρας. Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει σπαταλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν από την φορολογία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτήτη, αφού στην μνημονιακή Ελλάδα οι ιδιώτες πληρώνονται για να αγοράσουν τον εθνικό πλούτο, δηλαδή την περιουσία του ελληνικού λαού!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική έκταση που βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ ξεπουλήθηκε αντί για 6 ευρώ το στρέμμα, δηλαδή κυριολεκτικά χαρίστηκε. Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά συνολικά τους κατοίκους 5 νομών, που επηρεάζονται από την λειτουργία του εργοστασίου, αφού η εμπορική δραστηριότητα των νομών αυτών στηρίζεται στους εργαζόμενους, που κατοικούν στην περιοχή και θέλουν τώρα να τους εκδιώξουν.

Ο αγώνας τους συνεχίζεται επί 4.5 χρόνια και βασίζεται στην αλληλεγγύη της κοινωνίας!

Η ίδια αλληλεγγύη θα εκφραστεί και τώρα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία | Μέρα 25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά εκφράζει την συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και απαιτεί:

• Επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών της.
• Υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων με όλους τους εργαζόμενους και με επαναφορά των προ των περικοπών αποδοχών τους.
• Επανακατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με τους αγώνες τους.

Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ μας αφορά όλους.

Η ΛΑΡΚΟ, η κατοχύρωση και αναβάθμιση συνολικά του παραγωγικού ιστού της χώρας είναι προϋπόθεση για την επιβίωση του ελληνικού λαού.