Ενωτική Πρωτοβουλία – ΜέΡΑ 25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά: Παρουσιάστηκε το λογότυπο

Παρουσιάστηκε το λογότυπο του εκλογικού σχήματος για τις ευρωεκλογές Ενωτική Πρωτοβουλία  ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, που συγκρότησαν το ΜΕΡΑ25, η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ανένταχτοι και ανένταχτες.

Με αφορμή την παρουσίαση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Γ. Βαρουφάκης: Ήρθε η ώρα του νέου ενωτικού ξεκινήματός μας λίγο πριν τις ευρωεκλογές

Το νέο μας logo είναι το επιστέγασμα μιας γιγάντιας προσπάθειας για να ενωθούν, επί τέλους, όλες και όλοι που δεν συνθηκολογήσαμε με τρόικες, funds και καρτέλ, με τον κυβερνητισμό, με τον Νετανιάχου, τις εξορύξεις, με το ΝΑΤΟ και τους πολέμους του.

Το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 έδωσε εντολή στην νέα ΚΕ και στον γραμματέα να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για μια τέτοια ενωτική πρωτοβουλία. Αυτό κάναμε.

Ως αποτέλεσμα της ακατάπαυστης δουλειάς μας, ο πλατύς αγωνιστικός χώρος που συμμετείχε κατέληξε σε κοινό κείμενο πλήρους πολιτικής συμφωνίας – καθώς και σε συμφωνία για συνεργασία στη βάση της μη-ηγεμονίας, της εναλλαγής, των ανοικτών και συμμετοχικών διαδικασιών.

Το αποτέλεσμα είναι πως, από σήμερα, με το πιο πάνω logo σηματοδότη, η ενωτική μας πρωτοβουλία γέννησε ένα φρέσκο, πολλά υποσχόμενο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές: ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

Ανακοινώθηκαν ήδη τα -εξαιρετικά- πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου. Πρόκειται για ένα δυνατό, ελπιδοφόρο, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο το οποίο τις επόμενες μέρες θα εμπλουτιστεί κι άλλο. Πιστεύω πως και δυνάμεις που δεν ανακοίνωσαν την επίσημη ένταξή τους ως τώρα θα στηρίξουν το μόνο ενωτικό, αγωνιστικό, οικολογικό, πλουραλιστικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς.

Από σήμερα βγαίνουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην κοινωνία για την μάχη των ευρωεκλογών.

Προχωράμε!

Η συγγραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς, Μαριάννα Τσίχλη, δήλωσε τα παρακάτω:

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική, Οικολογική Αριστερά.

Ενωτική Πρωτοβουλία, γιατί στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη.

Ανατρεπτική, γιατί φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε για να αλλάξουν οι αρνητικοι συσχετισμοί.

Οικολογική, γιατί αναγνωρίζουμε ότι η κλιματική κρίση, οι πολλαπλές καταστροφές, η αδηφάγα λεηλασία της φύσης για τα κέρδη των ολιγαρχών είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Αριστερά, γιατί επιμένουμε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Μέσα από την πάλη, τους αγώνες και τα κινήματα. Γιατί εξακολουθούμε να παλεύουμε για το δίκιο των πολλών, για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ειρήνη. Γιατί ποτέ δεν θα χαρίσουμε την έννοια, την ιστορία, τους μεγάλους αγώνες της αριστεράς σε όσους την δαιμονοποιούν ή σε όσους την ευτέλισαν.

Προχωράμε.