“Ενοίκια στα ύψη – Μισθοί στον πάτο”

|||

|||

..
..
..

 


Εκδήλωση με τίτλοΕνοίκια στα ύψη – Μισθοί στον πάτο” διοργανώνει το “Δίκτυο Νέων Εργαζομένων” το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 20:00, στο θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη και Σκύρου, στην Κυψέλη.Θέλουμε να ανοίξουμε ένα διαρκές μέτωπο ενάντια στα ακριβά ενοίκια, να συζητήσουμε τα αιτήματά μας και την οργάνωση ενός κινήματος για αξιοπρεπή στέγαση για όλους” αναφέρει το κάλεσμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σταύρος Σταυρίδης, αρχιτέκτονας και καθηγητής στο ΕΜΠ, η Τόνια Κατερίνη από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και ο Λάμπρος Παπαθανασίου από το “Δίκτυο”. Έπειτα θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Infinik, Vox Populi, ΣΕΞΠΥΡ, ΦΑΝΗΣ ΑΦΑΝΗΣ.

Αναλυτικά το κάλεσμα:


Το πρόβλημα πλέον της εύρεσης σπιτιού στην Αθήνα είναι στη χειρότερη φάση από ποτέ. Όποιος ψάχνει σπίτι βιώνει ένα γολγοθά ανάμεσα σε πανάκριβα αχούρια ή ανακαινισμένα πρώην Airbnb που ζητάνε 700 ευρώ, μεσιτικά γραφεία που ζητάνε ένα επιπλέον ενοίκιο για να σου βρουν σπίτι ακόμα και αναξιόπιστες σελιδες στο
facebook με άπατες με προκαταβολές για ανύπαρκτα σπίτια.

 

Δείτε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης για “fuel pass”: Στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα


Η στέγαση έγινε πλέον και αυτό προνόμιο των πλουσίων. Με μισθό 600 700 και 800 ευρώ και με τιμές την ακρίβεια πλέον στα πάντα το μόνο που μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος είναι να ζει με τους γονείς του.

Η Κυψέλη μια γειτονιά με παραδοσιακά φθηνά ενοίκια ακολουθεί την πορεία του υπόλοιπου κέντρου και πλέον καταγράφονται διαρκώς ακραία παραδείγματα απίστευτης κοροϊδίας στην σχέση τιμή ποιότητα σπιτιού. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς Οργανισμό Κοινωνικής Κατοικίας.

Στην Αθήνα υπάρχουν εκατοντάδες δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια που θα μπορούσε το κράτος να τα αξιοποιήσει και να τα κάνει σύγχρονη εργατική κατοικία με κοινωνικά κριτήρια. Αντί αυτού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ τα δίνει στους Ισραηλινούς και τους Κινέζους κοψοχρονιά για να κάνουν ξενοδοχεία ή τα αφήνει να ρημάζουν.

Στην Ελλάδα πλέον το πράγμα έχει γίνει αβίωτο απ όλες τις απόψεις.
Αν δεν ξεσηκωθούμε θα μας πατάνε κάτω διαρκώς.

 

Απαιτούμε και ξεκινάμε καμπάνια για το ζήτημα της στέγης.
– Σύσταση οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας
– Περιορισμός του AIRBNB
– Πλαφόν στα ενοίκια τώρα

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 20:00, συζητάμε στο θεατράκι στη Φωκίωνος Νέγρη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Θέλουμε να ανοίξουμε ένα διαρκές μέτωπο ενάντια στα ακριβά ενοίκια, να συζητήσουμε τα αιτήματά μας και την οργάνωση ενός κινήματος για αξιοπρεπή στέγαση για όλους!

Η κατοικία είναι κοινωνικό αγαθό όχι μπίζνα!

Διαβάστε και αυτό: 
1.000 καθηγητές Πανεπιστημίων λένε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο Κεραμέως