“Ενήργησε άκρως επαγγελματικά ο οδηγός του γερανού της ΕΛΑΣ”

Αυτό δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών,Στρ.Μαυροειδάκος,σχετικά με τα βίντεο που δείχνουν γερανό της αστυνομίας να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην Ακαδημίας ανάμεσα σε αυτοκίνητα και διαδηλωτές,να παρασύρει κάδους και να τραυματίζει έναν διαδηλωτή!

Εντύπωση προκαλούν δηλώσεις του γενικού γραμματέα ειδικών φρουρών Αττικής, Στράτου Μαυροειδάκου ο οποίος υπερασπίστηκε -παρά τις σφοδρές αντιδράσεις- την κίνηση του οδηγού του γερανού της ΕΛ.ΑΣ. που παρέσυρε κάδους στην Ακαδημίας, μετά την μεγάλη πορεία για τα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένας διαδηλωτής.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» (δείτε το video από την εκπομπή ΕΔΩ), σε συζήτηση για το παρασκήνιο του ξηλώματος  του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Μαυροειδάκος είπε «άλλοι λένε πως ο οδηγός φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Ο συνάδελφος μου ενήργησε άκρως επαγγελματικά. Ο γερανός κινείτο μέσα σε κυκλοφορία, δεν είναι κλειστός ο δρόμος». 

«Αν δείτε το βίντεο από την αρχή είναι εγκλωβισμένος στα αυτοκίνητα και αναπτύσσει ταχύτητα γιατί βλέπει τους κάδους, χωρίς να στρέφεται ενάντια σε πολίτες. Στο βίντεο χτυπάει ο διαδηλωτής από τον κάδο, τον οποίο σωστά παρασύρει ο συνάδελφός μου», σημείωσε.

«Το όχημα θεωρείται όπλο στο νόμο όταν υπάρχει τροχαίο. Δεν υπάρχει τροχαίο εδώ, κάποιους κάδους χτύπησε ο συνάδελφος. Είχε δεχτεί επίθεση στα 50 μέτρα από το σημείο. (…) Έχει ενεργήσει άκρως επαγγελματικά, είναι ένας έμπειρος αστυνομικός που εργάζεται 10 χρόνια. Ο γερανός πάει για να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας διότι όταν γίνονται συγκεντρώσεις υπάρχουν και γερανοί γι’ αυτή τη δουλειά. Ο συνάδελφος έκανε τη δουλειά του. Όσο για τη διμοιρία που μπήκε μέσα στην πορεία, δέχεται επιθέσεις με μολότοφ», επέμεινε ο ίδιος. 

Τα βίντεο με την ξέφρενη πορεία του γερανού 

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο  δείχνουν γερανό της ΕΛ.ΑΣ. να επιδίδεται σε εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας από διαφορετικούς χρήστες των social media που ανέβασαν τα ντοκουμέντα στα οποία βλέπουμε το όχημα να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μέσα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να συντρέχειαπολύτως κανένας λόγος.

Μάλιστα, χτυπά με ορμή κάδο απορριμμάτων, που είχαν μετακινήσει διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ένας εξ΄ αυτών να πέσει στο έδαφος.