Έναρξη Δημιουργικών Εργαστηρίων Δήμου Περιστερίου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περιστερίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη των Δημιουργικών Εργαστηρίων (Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής, Χορού) του Δήμου Περιστερίου, στις 25 Οκτωβρίου 2023, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις Πελοπίδα και Φερών, στη Νέα Ζωή.

Νέα αφετηρία για χιλιάδες δημότες που συμμετέχουν στα εργαστήρια με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού και την παρουσίαση των έργων τους και δράσεων, μέσω της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ).

O Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, στον χαιρετισμό του, πρώτα απ’ όλα ευχαρίστησε τους δημότες για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους και έδωσε συγχαρητήρια στους δασκάλους και συμμετέχοντες στα δημιουργικά εργαστήρια της ΔΕΠΑΔΠ.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ξεκινά τη λειτουργία του, το νέο εργαστήριο ψηφιδωτού, με στόχο τη διάδοση, διάσωση και εκμάθηση της τέχνης αυτής, που χρησιμοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων από πολλούς πολιτισμούς και έχει τροποποιηθεί με σύγχρονες μεθόδους.

Στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων, όσοι παραβρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν έργα των δημιουργικών εργαστηρίων, καθώς και τα υπέροχα χορευτικά τμήματα.

Τα εργαστήρια λειτουργούν στις εγκαταστάσεις: ΔΕΠΑΔΠ – Θέατρο Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), Αγ. Ιεροθέου (Ηρακλειδών 86), Λόφου Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ), Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α) και Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών).

Πληροφορίες ΔΕΠΑΔΠ, καθημερινά τις ώρες 8:00 – 14:00, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.