Εναλλακτική Δράση: Εξόρμηση στην Πάρνηθα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 – Δείτε το πρόγραμμα

Από την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 Τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας θα επισκεφθούμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου για μια ευχάριστη και ήπια πεζοπορία. Η πεζοπορία μας θα περιλαμβάνει περπάτημα μιας ώρας  πεζοπορία στο δάσος από το καταφύγιο Μπάφι μέχρι τη  διάσημη πηγή Μόλα όπου υπάρχει χώρος αναψυχής. Εδώ μπορούμε να φάμε κάτι (σάντουιτς, φρούτο, κ.α) που θα έχουμε μαζί μας και να ξεκουραστούμε για λίγο.

Από τη Μόλα θα ξεκινήσει η επιστροφή για το καταφύγιο. Εάν υπάρξουν φίλοι και φίλες που έχουν διάθεση  θέλουν να κάνουν μεγαλύτερη διαδρομή κατά μια-μιάμιση ώρα θα δημιουργηθούν δύο ομάδες: Η μία θα επιστρέψει στο καταφύγιο από την ίδια διαδρομή και η άλλη θα κάνει  μια κυκλική διαδρομή που όπως αναφέρθηκε απαιτεί περισσότερη ώρα για επιστροφή στο Μπάφι.

Στο Μπάφι όποιος ή όποια θέλει μπορεί να πάρει κάτι για να φάει από αυτά που διαθέτει το καταφύγιο ή να πιεί κάτι (ποτό, τσάι, καφέ κ.ά)

 

Το πρόγραμμα θα είναι το  εξής:

8.30πμ Αναχώρηση από την Πλατεία της Βούλας

9πμ  επιβίβαση στην Ομόνοια, μπροστά στο Hondos Center

10.30πμ περίπου  θα φτάσουμε στην Πάρνηθα

10.30πμ-1.30μμ Θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία

1.30μμ-4μμ Ελεύθερος χρόνος στο καταφύγιο

4μμ Αναχώρηση για Αθήνα από την ίδια διαδρομή

Την πεζοπορία θα συντονίσουν ο Νίκος Σταματιάδης και η Έφη Αγγλοπούλου

Κόστος συμμετοχής 16 Ευρώ για μέλη και 18 για μη μέλη

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Έφη Αγγλοπούλου 6938085592

Υ.Γ Για την πεζοπορία χρειαζόμαστε σακίδιο πλάτης (όχι τσάντα ή σακούλα), όπου θα έχουμε τα απαραίτητα (νερό, σάντουιτς ή ότι άλλο θέλει ο καθένας ή κάθε μια.0 Επίσης χρειάζονται κατάλληλα παπούτσια (πεζοπορικά η σκληρά αθλητικά) ενώ συστήνουμε και τα μπατόν. 

Υπενθυμίζουμε ότι στις μονοήμερες εξορμήσεις όσοι/ες, για οποιοδήποτε λόγο,  ακυρώνουν θέση συμμετοχής το Σάββατο ή την Κυριακή το πρωί θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο της εξόρμησης