Έλλειμμα «μαμούθ» στον ΕΔΣΝΑ από την περίοδο Πατούλη

Για «μαύρη τρύπα» 200.000.000 ευρώ στον ΕΔΣΝΑ κάνει λόγο το Data Journalists με δημοσίευμα του για τα πεπραγμένα του συνδέσμου και της διοίκησης Πατούλη τα τελευταία χρόνια.

Μόνο για το 2022 επιβεβαιώνεται έλλειμμα 38.1 εκ. ευρώ μετά την έγκριση του ισολογισμού, ενώ τα έτη 2022 και 2023 έγιναν 135 απευθείας αναθέσεις ύψους 3.904 εκ. ευρώ. Παράλληλα το Data Journalists αναφέρεται σε μια σειρά από «φωτογραφικούς διαγωνισμούς» με έναν υποψήφιο και πολύ χαμηλές εκπτώσεις ύψους 2.2%. Χαρακτηριστική περίπτωση η εργολαβία των 5 εκ. ευρώ για απολύμανση αλλά και τα 3.382 εκ. ευρώ συνολικά για δημόσιες σχέσεις το 2022.

Φυσικά παραμένει ακόμα το πρόβλημα στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ. Για μεγάλο διάστημα ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου, Μπάμπης Σιάτρας, ήταν ταυτόχρονα και Γενικός Διευθυντής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Μάλιστα, τα 5 από τα 7 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εμφανίζονται με ιδιότητες οι οποίες πλέον δεν ισχύουν, καθώς είτε οι αυτοδιοικητικοί αυτοί δεν έχουν εκλεγεί ή έχουν εκλεγεί σε άλλες θέσεις.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ.