Έλεγε ανακρίβειες ο Δήμαρχος;

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ του Δήμου Μεταμόρφωσης εκθέτει το Δήμαρχο Σ. Σαραούδα, ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο έδωσε διαφορετική διάσταση στην υπόθεση του ατυχήματος εργαζομένου την ημέρα της παρέλασης.

.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Καμία ανοχή στη πολιτική που μας σακατεύει

Το Σάββατο 25 Μαρτίου ένας εργαζόμενος με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ του τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, ο οποίος είχε προσληφθεί ως φύλακας στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου, τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση κατά την διάρκεια της εργασίας του στην Παρέλαση. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και διαγνώσθηκε με σοβαρό κάταγμα κλείδας.

Δείτε ακόμα:

Ευχόμαστε περαστικά στο συνάδελφο.

Επειδή και σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση του Δήμου σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο έριξε την ευθύνη στην κακιά ώρα και σε λάθος του συναδέλφου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι:

  • Ο συνάδελφος προσλήφθηκε μέσω της πρόσκλησης Νο2/2022 για την προώθηση της απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα στον Δήμο Μεταμόρφωσης και τοποθετήθηκε στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου με καθήκοντα βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού σε αθλητική εγκατάσταση του Δήμου. Αντί να εργάζεται στην συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, είχε μετακινηθεί παράτυπα κατόπιν εντολής της αρμόδιας Αντιδημάρχου για να «βοηθήσει» στην διεξαγωγή της παρέλασης.
  • Ο συνάδελφος κλήθηκε να εργαστεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε μέρα (αργία 25ης Μαρτίου) που ΔΕΝ προβλέπεται ΡΗΤΑ απ’ την υπ’ αριθμ. 2/2022 πρόσκληση Κεφάλαιο 11 παρ. 11.1. «Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να απασχολούνται σε ημέρες ή ώρες που δημιουργούν πρόσθετο μισθολογικό κόστος».

Η δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της κυβέρνησης (ΝΔ), όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), που βλέπουν την υγεία και την ασφάλεια μας ως κόστος, γενίκευσαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και εντατικοποίησαν τη δουλειά – πολύ περισσότερο τώρα μπροστά στις εκλογές.

Γι’ αυτούς φταίει πάντα ο εργάτης. Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε κάποιο λάθος, γιατί δεν πρόσεξε…

Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι με τα προγράμματα της φτώχιας των 600 ευρώ εργάζονται κατά παράβαση ακόμα και αυτού του άθλιου νομοθετικού πλαισίου, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός στη κυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μόνο εμείς, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, με τον αγώνα μας, μπορούμε να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες, μισθούς και ωράρια στο ύψος των σημερινών αναγκών μας.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αφήσει τις φθηνές δικαιολογίες και να προχωρήσει τώρα στην παροχή των προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους εργαζόμενους και στη χορήγηση των κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.

Μεταμόρφωση, 3 Απρίλη 2023