Μετά το «μπάχαλο» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την πυρόσφαιρα, ο Χρήστος Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για το πόρισμα για τα Τέμπη. Συγκεκριμένα, προανήγγειλε στις 07/04 την απόσυρση του κεφαλαίου για την πυρόσφαιρα, ενώ στις 08/04 ο ίδιος και το ΔΣ του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ξεκαθάρισαν πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ενημέρωσαν, μάλιστα, ότι θα υπάρξει και συνεργασία με τον «Δημόκριτο» για να διερευνηθεί περαιτέρω.
Νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε αφήσει σοβαρές αιχμές για τον κ. Παπαδημητρίου, λέγοντας πως «γεννώνται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη συμπεριφορά και τις τοποθετήσεις του». «Η ευθύνη του ΔΣ είναι δεδομένη, το τι θα γίνει θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους. Όταν επιλέγεται ένας επικεφαλής οργανισμού, παίρνει την ευθύνη και κρίνεται εκ των υστέρων. Υπάρχει ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου για τους χειρισμούς όταν βλέπει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Όταν βάζεις κάποιον να διοικήσει έναν οργανισμό, του δίνεις τη δυνατότητα να πάρει τις αποφάσεις του. Η επιλογή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2023, αξιολογείται άρα και αυτή η επιλογή», πρόσθεσε.
Σημειώνεται πως το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, που δημοσιεύτηκε στις 27/02/2025, αναφέρει πως «βάση των παρατηρήσεων δεν υπήρξε ένδειξη ότι ο εξοπλισμός των τρένων μπορούσε να προκαλέσει τέτοια πυρόσφαιρα». «Υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή παρουσία αγνώστου στοιχείου», είχαν διατυπώσει σαφώς τα μέλη της επιτροπής. Είχαν χαρακτηρίσει, μάλιστα, «απίθανο» τα έλαια σιλικόνης να προκάλεσαν την πυρόσφαιρα.
Πέραν τούτου, είχαν τονίσει πως «η αυτοψία του τόπου του ατυχήματος δεν έγινε με τον τρόπο που έπρεπε και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον τύπο του καυσίμου που μεταφερόταν», σχολιάζοντας το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος.
Συνέντευξη τύπου της Μ. Καρυστιανού
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση των συγγενών απέναντι στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την Μαρία Καρυστιανού να προγραμματίζει συνέντευξη τύπου για αυτή την Παρασκευή στις 11:00, στην ΕΣΗΕΑ. Ο δικηγόρος της, Δημήτρης Σκαρίπας, αναφορικά με τις εξελίξεις και τα μπρος πίσω του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και του περιβόητου πορίσματος του, δήλωσε σχετικά: «Φιάσκο οι νομικές εξελίξεις, δεν υπάρχουν πράξεις και παραλείψεις, καραγκιοζιλίκια που να μην έχουν έννομες συνέπειες» προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νομικές ενέργειες εναντίον όσων προσπαθούν να συσκοτίσουν την υπόθεση, ανασύροντας ξανά θεωρίες που έχουν καταρριφθεί και κάνοντας αυθαίρετες προσθαφαιρέσεις σε πορίσματα και τεχνικές μελέτες.