Έκοψαν την πίτα τους στο Σύλλογο Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων

Έκοψαν την πίτα τους στον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου – Παραδείσου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής είναι η παρακάτω:

Την Κυριακή 11/2/2024 στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων, του 3ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας με μεγάλη επιτυχία και ως προς την προσέλευση συμπολιτών μας, αλλά κυρίως με τον διάλογο που αναπτύχθηκε για επίμαχα ζητήματα της γειτονιάς μας, που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας.

Η πρόεδρος Βούλα Κουτσογιάννη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και διάβασε τον χαιρετισμό του ΔΣ. Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση και η γνωριμία με τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ από τις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου μας.

Ανταλλάχθηκαν ευχές για την νέα χρονιά και δόθηκε η υπόσχεση, πως θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια πίστη και δύναμη, όπως εδώ και πάνω από μια 20ετία, αγωνιζόμαστε διεκδικητικά, με οδηγό το “όραμά μας για την ανάπτυξη της κάτω Αγίας Παρασκευής“.

Αναφέρθηκαν ομαδοποιημένα τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής και ζητήθηκε από τα μέλη μας να μας βοηθήσουν στην ιεράρχησή τους, με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε.

Μαζί με άλλα προβλήματα, που δόθηκε η δυνατότητα να καταγραφούν κατά την συμπλήρωση του φυλλαδίου, θα εκπονήσουμε το πλάνο των επόμενων δράσεων του Συλλόγου.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν πρώην μέλη του ΔΣ, που συνεχίζουν ακόμη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, πράγμα που εμείς σαν νέο ΔΣ οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε και να το επισημαίνουμε.

Γνωρίζουμε επίσης πως θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί κάθε επόμενης προσπάθειας μας.

Τιμητικά αναφερόμαστε: στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Ματσούκα, την πρώην Γραμματέα Αλέκα Ζιώγα, την πρώην Αντιπρόεδρο Ελένη Μίχου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πρώην πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας Μιχάλη Γαβρά, που συνεχίζει αδιαλείπτως να είναι ενεργό μέλος του συλλόγου μας, με έντονο το αποτύπωμά του, ο οποίος για λόγους σοβαρούς δεν ήταν μαζί μας, αλλά μας ζήτησε να μεταφέρουμε τις ευχές του.

Θυμηθήκαμε και μνημονεύσαμε, κόβοντας κομμάτι πίτας στη μνήμη τους, τους πρώην προέδρους, Γιάννη Βουτσινά και Δημήτρη Χατζή, που έφυγαν πρόωρα από την ζωή. Πρόλαβαν όμως να αφήσουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία του Συλλόγου.

Τους χαιρετισμούς ακολούθησε ελεύθερη διαλογική συζήτηση, δίνοντας τον λόγο στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας. Έτσι συζητώντας, αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος της Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης και επικεφαλής της παράταξης “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ την Αγ.Παρασκευή”.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων:

Ο Γιάννης Σταθόπουλος “ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ της Αγ. Παρασκευής”

Ο Βασίλης Σάρκουλας “Αγ.Παρασκευή Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ”

Ο Γιώργος Οικονόμου “ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αγ. Παρασκευή”

Α/Α η Αφροδίτη Αυγερινού “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

Α/Α ο Μανώλης Αθανασίου “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ”

Ο Κώστας Τσιαμπάς “ΟΡΑΜΑ για την Αγ.Παρασκευή”

Α/Α ο Δημήτρης Ρόβας “ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ “

Αρκετοί εκπρόσωποι αδελφών Συλλόγων και φορέων της πόλης μας, ανταποκρίθηκαν στο γιορταστικό κάλεσμα και βρέθηκαν κοντά μας. Χαιρέτισαν και ευχήθηκαν για τους στόχους μας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συνεργασία για κοινά ζητήματα.

Τοπικοί Σύλλογοι

Η Αγγελική Γκουντάρα Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων “Η ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ”

Η Ηλέκτρα Αντωνοπούλου Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”

Η Αγγελική Σκοτίδα “Σύλλογος Ρουμελιωτών”

Η Φαίη Βαζούρα “Ένωση Συλλόγων Γονέων “

Ο Δημήτρης Μυγδάνης “Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής”

Η Ελένη Μίζα Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων κ Φίλων ΑΜΕΑ “ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ “

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές όλων μας για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, υγεία, ευημερία και δημιουργικότητα.