Εκδήλωση της «Νίκης Πολιτών» για μια βιώσιμη Αγ. Παρασκευή

«Βραδιά ενημέρωσης, διαλόγου και τέχνης» διοργάνωσε η «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Γ. Σταθόπουλος: Απρέπεια Μυλωνάκη πριν τη συνάντηση για το δημαρχείο

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιάννη Σταθόπουλου:

«Αυτές τις μέρες σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί σε πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου στην Ελλάδα» είπε ο πρώην Δήμαρχος και συνέχισε με αναφορά σε δράσεις των Δήμων για την 5η Ιουνίου:

1. Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

2. Ανακύκλωση και μείωση αποβλήτων.

3. Προώθηση της Βιώσιμης μετακίνησης.

4. Εκπαίδευση και Συνεργασίες με Σχολεία

5. Διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

6. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικών κτιρίων.

Και κατέληξε:

«Η πόλη της Αγίας Παρασκευής επιβάλλεται να γίνει περισσότερο πράσινη, βιώσιμη και πόλη ασφαλείας και αλληλεγγύης».

Στην συνέχεια ο Νικος Λουδάρος, ειδικός στην κομποστοποίηση έκανε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα «Διαχείριση αποβλήτων – Ανακύκλωση – Κυκλική οικονομία».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με πολλούς παρευρισκόμενους και τέλος προβλήθηκε η εξαιρετική ταινία INTERDEPENDENCE (Αλληλεξάρτηση) με αναφορά στην κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο πρ. Πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Γερ. Βλάχος, δημ. σύμβουλος, η Ελίνα Σταματάκη δημ. σύμβουλος, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Δημ. Κονταξής και Σπ. Παπαγεωργίου, η Σοφ. Αϊδίνη πρ. Αντιπρόεδρος Παιδ. Σταθμών, ο Μ. Αϊδίνης πρ. Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Δημ. Μυγδάνης Πρόεδρος του Δικτύου Αλληλεγγύης, ο Νικ. Κορακάκης μέλος Δ.Σ. Συλλόγου κατοίκων Τσακού και γραμματέας της «Νίκης Πολιτών», η Γιούλη Γεωργοπούλου μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αρκετοί πολίτες.