Εκδήλωση της Μαρίνας Πατούλη για τη γιορτή της Μητέρας

Για «ισχυρό μήνυμα στήριξης στην υποψήφια Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας», κάνει λόγο η παράταξη «Ενωμένοι». Αναφέρει αναλυτικά:

«Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πράξη όσα αξίζουν οι Μητέρες και η νέα γενιά του τόπου μας»

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην υποψήφια Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, και στον Συνδυασμό «Ενωμένοι» έδωσαν οι πολίτες με την αθρόα συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Συνδυασμού για την Ημέρα της Μητέρας. Από το βήμα της εκδήλωσης, ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για την επόμενη μέρα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, έδωσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση Μητέρων που μέσα από την προσωπική τους ιστορία αναδεικνύουν την υπέρτατη αξία της μητρότητας.

Στον χαιρετισμό της, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, αναφέρθηκε σε όλα αυτά, τα οποία μπορούν να πετύχουν «Ενωμένοι» για τις Μητέρες και τη στήριξή τους, αλλά και στις προτεραιότητες του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για στήριξη της νέας γενιάς και της σχολικής κοινότητας. «Μέσα από την καρδιά μου θέλω να σας πω ότι την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό για κάθε μητέρα, οφείλουμε να τη μετουσιώνουμε σε πράξεις που διευκολύνουν τη μητρότητα, που συμφιλιώνουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, που στηρίζουν κάθε μητέρα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον πολυσύνθετο ρόλο της. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σχολική κοινότητα με στόχο οι νέοι μας να μπορούν ισότιμα να έχουν πρόσβαση στα εφόδια που χρειάζονται για να μπορούν να διαχειριστούν τις σύγχρονες προκλήσεις και να διεκδικήσουν τα όνειρα τους. Και αυτό θα επιδιώξουμε ως νέα Διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Προτεραιότητα στην προγραμματική ατζέντα του Συνδυασμού «Ενωμένοι» αποτελεί η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του σχολικού περιβάλλοντος, και ευρύτερα της νέας γενιάς χωρίς αποκλεισμούς, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις όπως:

  • Η δημιουργία Δημοτικού Παρατηρητηρίου κατάστασης σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές ώστε οι λειτουργικές ανάγκες και οι ανάγκες συντήρησης και επισκευών να αντιμετωπίζονται άμεσα.
  • Η τακτική συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων,
  • Η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών,
  • Η ενίσχυση του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου,
  • Η παροχή διεξόδων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά,
  • Η επιδότηση στο πρώτο παιδί
  • Η δημιουργία Κέντρου Ειδικής Αγωγής με συμβουλευτική για μητέρες και παιδιά με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει την τελευταία τετραετία για να προχωρήσουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον Δήμο και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, θα μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις υποθέσεις του Δήμου την επόμενη μέρα και να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, χαιρέτισε την υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και εστίασε στις καινοτομίες που έχουν γίνει την τελευταία τετραετία στην παιδεία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που παρέχουν στήριξη στη μητέρα και στην οικογένεια όπως η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, η είσοδος των τετράχρονων στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, αλλά και βελτιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία όπως η αποκατάσταση δυσλειτουργιών ετών που οφείλονταν σε ελλείψεις προσωπικού, με τον διορισμό 25.000 εκπαιδευτικών.

Τις ευχές του προς τις μητέρες και την πεποίθηση ότι η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, μπορεί να κάνει πράξη όσα οραματίζεται για τη γυναίκα, την οικογένεια, τη νέα γενιά, διατύπωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με «άρωμα Μητέρας». Η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, βράβευσε Μητέρες που μέσα από την προσωπική τους ιστορία στέλνουν δυνατό το μήνυμα της μητρικής αγάπης, της μητρικής δύναμης και θέλησης: την Όλγα Κολοκοτρώνη, μητέρα δύο παιδιών με αναπηρία και ιδρύτρια του κέντρου συμβουλευτικής και υποστήριξης παιδιών με αναπηρία «Πρόσβαση» όπου κάθε παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδική αγωγή και υποστήριξη που χρειάζεται. Και την ηθοποιό Μπέσυ Μάλφα, μητέρα δύο δίδυμων κοριτσιών, και μητέρα αγκαλιάς για τον Γιάγκο.