Εκδήλωση για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης

Εκδήλωση για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 5.00′ μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου είναι η παρακάτω:

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά-ιδιωτικά πανεπιστήμια η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου σε συνεργασία με το περιοδικό  “Σελιδοδείκτης” , διοργανώνει Εκδήλωση -Συζήτηση με θέμα :

“Η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και οι συνέπειες στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Θα ξεκινήσει στις 5:00′ μ.μ. με την προβολή του ντοκιμαντέρ “BACKUP FULL OF CASH”. 

Η ταινία πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, των σχολείων με κουπόνια και των ηλεκτρονικών σχολείων. 

Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, το πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας. 

«Πρωταγωνιστές» της είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης. 

Στις 7:00 μ.μ. θα ξεκινήσει η συζήτηση με τους:

Άννα Μάγια Σταυροπούλου, (Πρόεδρο του Συλλόγου Π.Ε. ο “Περικλής”)
✔ Αντώνη Μαυρόπουλο, (Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ)
✔ Πάνο Μπούμη, (Πρόεδρος του Συλλόγου Ερευνητών Εθνικού Αστεροσκοπείου) και
✔ Γιώργο Λυκοπάντη, (μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου)