Εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Γαλλία στη Λέσχη Αναιρέσεις

Οι «Αναιρέσεις» διοργανώνουν εκδήλωση για τις συγκλονιστικές εξελίξεις στη Γαλλία και τους μεγάλους αγώνες που δίνει ο λαός. Θα λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή 24/03, στις 20.30, στη νέα Λέσχη (Φερών 3, Βικτώρια). Μετά την εκδήλωση – συζήτηση, θα ακολουθήσει μπαρ με μουσική στη Λέσχη!

◼️Γιώργος Παυλόπουλος | Δημοσιογράφος, Εφημερίδα «ΠΡΙΝ»
◼️Irene Karalis | Φοιτήτρια, Μέλος Révolution Permanente
◼️Σταύρος Μουγιακάκος | Εργαζόμενος στη Γαλλία, Μέλος Initiative Grecque
◼️Alexis Lala, Εργαζόμενος, Μέλος του Parti Ouvrier Indépendant
◼️Την συζήτηση συντονίζει μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Λέσχης Αναιρέσεις

Γαλλία: Η άνοιξη στους δρόμους του αγώνα & της εξέγερσης

Σε σχετική ανακοίνωση οι Αναιρέσεις αναφέρουν:

Η αντιδραστική αλλαγή του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία φαίνεται πως είναι μόνο η αφορμή για να ξεχυθεί η λάβα που συγκεντρωνόταν επί χρόνια. Ο Μακρόν θέλει να επιβάλει όχι μόνο το νόμο για τις συντάξεις, αλλά να προωθήσει όλες τις απαιτήσεις του γαλλικού κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ δεν διστάζει να παρακάμψει ακόμη και τη Βουλή, τηρώντας τη «νομιμότητα» της αστικής δημοκρατίας με το άρθρο 49.3 που ισχύει από την εποχή του ντε Γκολ και έχει αξιοποιηθεί δεκάδες φορές από τους περισσότερους προέδρους και τις κυβερνήσεις τους.

Ο συγκλονιστικός αγώνας του λαού στη Γαλλία, μετράει πάνω από έναν μήνα με τις καθημερινές πλέον διαδηλώσεις, τις γενικές απεργίες, τις καταλήψεις. Παρά τη βίαιη καταστολή και τις εκατοντάδες συλλήψεις ο λαός είναι αποφασισμένος να μην υποχωρήσει.

152 χρόνια μετά την παρισινή κομμούνα, 55 χρόνια μετά το Μάη του’68 ο λαός ξαναγράφει ιστορία!

Από την Ελλάδα ως τη Γαλλία οι αγώνες των λαών θα νικήσουν!