Εκδήλωση για τη δημόσια παιδεία από την “ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη”

Εκδήλωση – συζήτηση για τη δημόσια παιδεία διοργανώνει η παράταξη “ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη” Βριλησσίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 7.00′ μ.μ. στο πάρκο “Μ. Θεοδωράκης” (πρώην ΤΥΠΕΤ) με εισηγητές την Γιάννα Γιαννουλοπούλου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας – Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Βασίλη Ασημακόπουλο, δικηγόρο – πολιτικό επιστήμονα, διδάσκοντα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης “ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη” έχει ως εξής:

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι η δημοτική πραγματικότητα δεν κατανοείται αγνοώντας το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούμε. Οι δημότες δεν είναι μόνο δημότες, δεν ασχολούνται μόνο με το κυκλοφοριακό. Οι τοπικές συλλογικότητες δεν είναι αποκλειστικά τοπικές. Και η καθημερινότητα δεν διαχωρίζεται, ούτε τα κρίσιμα ζητήματα και η προοπτική τους. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ την πόλη μας σαν ξενοδοχείο ύπνου… Γι’ αυτό, επειδή, στη δική μας οπτική*, η Παιδεία είναι άξονας ανάταξης και συστατικό στοιχείο της χώρας, ζητείται αντίδραση στην προσπάθεια υπονόμευσής της…

Την προσεχή Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 7.00 μ.μ., στο ΤΥΠΕΤ, η ΔΡΑΣΗ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: Θέλουμε Δημόσια Παιδεία;

Αφορμή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση αυτήν την εβδομάδα.

Εισηγητές, δυο πανεπιστημιακοί της νεότερης γενιάς, με εμπειρία και γνώση του ζητήματος:

Γιάννα Γιαννουλοπούλου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας – Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βασίλης Ασημακόπουλος, δικηγόρος – πολιτικός επιστήμονας, διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.