ΕΚΑΒ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

Προς την έξοδο από το ΕΣΥ χιλιάδες επικουρικοί μετά την λήξη των συμβάσεων τους. Για έξι μήνες προβλέπεται σε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Τον αιτήματα των υγειονομικών στηρίζει το ΚΚΕ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 902.gr, προβλέπεται να παραμείνουν στις δουλειές τους έως και τις 30/6/2024 αντί για ένα έτος, όπως είχε «δεσμευτεί» ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ. Μεταξύ των χιλιάδων εργαζομένων που πρόκειται να δουν την πόρτα εξόδου από το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι και 700 επικουρικοί διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που προσλήφθηκαν από την αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και βοήθησαν τα μέγιστα για να μην καταρρεύσει το ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ προχώρησαν σε στάση εργασίας και γενική συνέλευση προειδοποιώντας ότι εάν σταματήσουν να εργάζονται οι 700 επικουρικοί διασώστες, που αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού προσωπικού, το ΕΚΑΒ θα διαλυθεί, χιλιάδες ασθενείς θα είναι σε άμεσο κίνδυνο, όπως αναφέρει το 902.gr.

«Η περιβόητη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ήδη κωλυσιεργεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και ζητούμε άμεσα την έκδοση προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων», απαιτούν, θυμίζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη έχουν προκηρύξει νέα 5ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. – 3 μ.μ.) και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας για την Αθήνα. Στην περιφέρεια, συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια ώρα στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στα κατά τόπους νοσοκομεία.