Ειρήνη Κουνενάκη: Είμαι με το θύμα και όχι με τον θύτη

Δήλωση της επικεφαλής της παράταξης “Εμείς,η πόλη μας” και υποψήφιας Δημάρχου Παλλήνης με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη

Η υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης και επικεφαλής της παράταξης “Εμείς,η πόλης μας“, Ειρήνη Κουνενάκη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Ως γυναίκα, ως μάνα τριών κοριτσιών, ως γυναίκα μαχόμενη σε μια διαδρομή ζωής, ήμουν και θα είμαι με το θύμα και όχι με τον θύτη! Αυτές οι αρχές δεν έχουν κομματικό χρώμα. 

Θα συνεχίσω να αντιμάχομαι, συμπεριφορές που αναπαράγουν τον σεξισμό, την βία, την κακοποίηση, λεκτική και σωματική, από όπου κι αν προέρχονται αλλά και ένα σύστημα λαϊκισμού που κρεμάει στα μανταλάκια τις προσωπικές ζωές των γυναικών, αποθαρρύνοντας τις να μιλήσουν, που αναπαράγει, ανατροφοδοτεί και ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές. 

Τα ζητήματα αρχών και αξιών είναι πάνω από κομματικά στεγανά και κομματικές σκοπιμότητες. Οι θέσεις αρχών και αξιών, εκφράζονται  στα μικρά και στα μεγάλα της καθημερινότητας. Έτσι δοκιμαζόμαστε, όλοι όσοι εκφέρουμε δημόσιο λόγο.

Δεν έχω καμμία ανοχή σε υποψήφιους/ες κομμάτων που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο, που εκφέρουν απόψεις οι οποίες ταυτίζονται με τον ακραίο λαϊκισμό, εξισώνοντας θύμα και θύτη. Δεν τους εξουσιοδοτώ να με εκφράζουν. Είναι τα ίδια άτομα, δοκιμασμένα στις τοπικές κοινωνίες, που κατεβάζουν την πολιτική σε επίπεδο καφενέ ( μάλλον αδικούν και την έννοια του καφενέ, γιατί ο καφενές παρήγαγε, ιστορικά, πολιτική σκέψη των αυθεντικά λαϊκά σκεπτόμενων ανθρώπων) αντί να αρθρώνουν ένα  στιβαρό  πολιτικό λόγο. Κάποιοι τις αναπαράγουν, τις ανέχονται και τις ανταμείβουν και κάποιοι ….ικανοποιούνται  από μια εξαναγκασμένη συγγνώμη! 

Είναι μια βαριά πολιτική ευθύνη όχι μόνο γι αυτούς που εκφέρουν αυτές τις απόψεις αλλά και γι αυτούς που αφήνουν χώρο για να αναπτυχθούν.