Είχε νικητή η άτυπη αντιπαράθεση

Δύο ήταν τα σημαντικά στοιχεία της εκδήλωσης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Γ. Παπαδημητρίου: Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ( περισσότερα από 650 άτομα) και η ανακοίνωση των 30 πρώτων υποψηφίων συμβούλων.

Έγειρε η πλάστιγγα (των εκδηλώσεων)

Στο πρώτο σημείο υπήρχε και η άτυπη αντιπαράθεση που, θέλοντας και μη, προέκυψε από την ταυτόχρονη διεξαγωγή της εκδήλωσης με αυτή του Δήμου Ηρακλείου (δηλαδή του Νίκου Μπάμπαλου). Το πλήθος του κόσμου στην μια εκδήλωση (Παπαδημητρίου) ήταν σαφώς περισσότερο κατά μερικές εκατοντάδες από το αντίστοιχο στην εκδήλωση του Νίκου Μπάμπαλου (με το μανδύα του Δήμου Ηρακλείου).

Στους πρώτους 30 υποψήφιους που ανακοινώθηκαν ξεχωρίζει φυσικά ο πρώην Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος. Είναι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κεσκινίδης και Μαρία Γαλακτοπούλου (από την ΑΚΕΠ), οι Μίλτος Βαφειαδάκης, Θανάσης Μήνας, (Ηράκλειο Μαζί) και οι:

Αϊβάζης Γιάννης

Αλεξόπουλος Γιώργος

Αποστολοπούλου Φιλάνθη

Γεωργακοπούλου-Μαξούτη Καίτη

Γοργόσογλου Βίκτωρ

Δάτσικας Χρήστος

Ζαφειροπούλου Νίκη

Καβακλιώτης Δημήτρης

Καλαποτλή Στέλλα

Καπετανάκης Κώστας

Καραμπέτσου Μαίρη

Καρράς Χρήστος

Κοντός Πέτρος

Λενά Κατερίνα

Λιάκος Κυριάκος

Λουκέρη Μαρία

Λουκίδη Αθηνά

Μακρυωνίτης Χρήστος

Μαραγκού Μάϊρα

Ματζώρος Γιώργος

Μήνας Θανάσης

Μπάκας Παναγιώτης

Μπεθάνης Κώστας

Ντόκος Κυριάκος

Ξενόπουλος Πέτρος

Σαλπέα Βασιλική

Σκουντριάνος Μίλτος

Σπυράκης Βασίλης

Τετράδης Διονύσης

Τζουανοπούλου Σπυριδούλα

Φυλακτός Νίκος

Χαλκής Ηλίας

Χελιώτης Σπύρος

Ψαράκη Χριστίνα

Το δελτίο τύπου της εκδήλωσης είναι το εξής:

Με συμμετοχή του κόσμου, πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο “ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ” η εκδήλωση για την ανακοίνωση του νέου συνδυασμού “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”, που προέκυψε από την ένωση των δημοτικών παρατάξεων “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΖΙ” και “ΑΚΕΠ”.

Στην πραγματικά κατάμεστη αίθουσα, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, μαζί με τον πρώην δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο, ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας κ.κ. Γαβριήλ έκοψε και την πρώτη πίτα συνδυασμού.

«Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα» ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Παπαδημητρίου και κάλεσε όλους τους Ηρακλειώτες να συστρατευτούν στην νέα προσπάθεια, για την οποία θερμά ευχαρίστησε τον κ. Βλασσόπουλο, που από την πλευρά του ανέφερε ότι η αγάπη για την πόλη, η συναντίληψη για τα μικρά και μεγάλα και η παραδοχή για διαφορετικό ύφος και ήθος αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία της.

Ο κ. Παπαδημητρίου, φανερά ικανοποιημένος από την αθρόα προσέλευση των συνδημοτών του, τόνισε ότι «θέλουμε να ενώσουμε όλες τις υγιείς δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις για τη Πόλη μας και φιλοδοξώ να γίνω ο Δήμαρχος όλων των Ηρακλειωτών και Ηρακλειωτισσών γιατί δεν ξεχώρισα ποτέ μου ανθρώπους, γιατί δεν κοίταξα, δεν σκέφτηκα ποτέ τι ψηφίζουν, γιατί έβλεπα μόνο τι πρόβλημα έχουν και πώς μπορώ να βοηθήσω».

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση, πέρα από την κάκιστη κατάσταση των σχολείων, την αγορά του κτηματος ΦΙΞ με υπερδανεισμό του δήμου, τα προεκλογικά έργα και την μη ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, επισήμανε ότι « δεν κατάφεραν να κάνουν τη καθημερινότητά μας πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο προσβάσιμη. Χάθηκαν από την πόλη, τα καφενεία, τον κόσμο, τις παιδικές χαρές, τις λαϊκές αγορές. Η τυπική διαχείριση, τα δελτία τύπου, το facebook και οι διάφοροι επικοινωνιακοί τακτικισμοί δεν μπορούν να πείσουν κανέναν πια ότι μπορούμε να συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία με αυτή τη δημοτική αρχή. Έχουν κουράσει κι έχουν κουραστεί».

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Μαστοράκος, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΝΟΗ, Κυριάκος Κουτρούλης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, Αμιλία Τζίβα, η οποία μετέφερε και τους χαιρετισμούς του πρώην δήμαρχου Ηρακλείου, Γιώργου Γρηγοριάδη, ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, Γιάννης Φίλανδρος, η δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου, Φανή Βελίδου, .

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιανακόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος, Φωτεινή Δαλιάνη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, Δημήτρης Τούτουζας, το στέλεχος του ΕΔΣΝΑ, Νίκος Σαντοριναίος, η δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, Μίνα Μουχτούρη.