Έγκριση στεγαστικής συνδρομής των πυροπλήκτων των περιοχών Ζάχουλη και Παπαγιαννέϊκα ζητά ο Δήμαρχος Μεγαρέων

|||

|||

        Έχουν αποκλειστεί από την αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής οι πληγέντες από την πυρκαγιά που έκαψε την περιοχή και τα σπίτια τους την 20η Ιουλίου – Επιστολή του Γρ. Σταμούλη προς τον πρωθυπουργό – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επιστολή με την οποία ζητεί την παρέμβασή του ώστε να εγκριθεί η οικονομική ενίσχυση (στεγαστική συνδρομή) των πυροπλήκτων των περιοχών Ζάχουλη και Παπαγιαννέϊκα του Δήμου Μεγαρέων από την καταστρεπτική πυρκαγιά της 20ης Ιουλίου 2022.

 

      Στην επιστολή αυτή προς τον Πρωθυπουργό (αριθμ. Πρωτ: 514/22.8.22), η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής ο κ. Σταμούλης αναφέρει:

 

        « Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

 

      Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση, που καλεί τους πληγέντες από την πυρκαγιά της Πεντέλης του περασμένου Ιουλίου, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, να εισέλθουν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως τις 9 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά για τους πληγέντες από την πυρκαγιά της περιοχής των Μεγάρων (Ζάχουλη –Παπαγιαννέικα), την ίδια χρονική περίοδο (20 Ιουλίου 2022).

 

      Παρακαλούμε, όπως στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, να ανοίξει η υπόψη πλατφόρμα και για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην περιοχή των Μεγάρων.

 

      Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»