Εγκαινιάστηκαν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών

Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ωδείου Ν. Τσούχλο.

Παρόντες ήταν επίσης η Υπουργός Πολιτισμού  και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, ο Υφ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και πλήθος επισήμων.

Χαιρετίζοντας την τελετή των εγκαινίων ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως απόψε ανοίγει μία νέα σελίδα για έναν από τους πιο  εμβληματικούς χώρους πολιτισμού της Αττικής και εξέφρασε τη συγκίνηση του που με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, κλείνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών. «Η Περιφέρεια διέθεσε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 πάνω από 60 εκ. ευρώ, για την ανάδειξη υποδομών πολιτισμού. Θα συνεχίσουμε τη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Αττικής, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους», ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πανηγυρική συναυλία στο νέο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου.