Εγκαινίασε εκλογικά περίπτερα το ΚΚΕ

Τα εκλογικά περίπτερα σε Μαρούσι και Μελίσσια εγκαινίασε το ΚΚΕ.

Όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου:

ΜΑΡΟΥΣΙ

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία δεκάδων φίλων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν σήμερα 21.05.24 τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, Κώστας Δράκος , ο οποίος σημείωσε στη σύντομη παρέμβασή του ότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να μη δώσει άλλοθι και πράσινο φως να συνεχίσει η ΝΔ να υλοποιεί το αντιλαϊκό της έργο, να πει «ως εδώ» και στις αυταπάτες όλων των υπόλοιπων κομμάτων που εξωραΐζουν την ΕΕ και ξεπλένουν την πολιτική της ΝΔ.Όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η ακρίβεια, η φοροληστεία, η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, οι πόλεμοι, η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όλα εκείνα δηλαδή που συναποφασίζονται με συντριπτική πλειοψηφία από όλα τα κόμματα στην Ευρωβουλή. Η ΕΕ δεν είναι «σπίτι» αλλά φυλακή των λαών. Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, λογοτέχνης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ . Κάλεσε το λαό της περιοχής να ψηφίσει αντισυστημικά, αφού μόνο το ΚΚΕ μάχεται απέναντι στον καπιταλισμό, το σύστημα που διαθέτει πλήθος μηχανισμών και στηρίζεται από όλα τα κόμματα – πλην ΚΚΕ- και εχθρεύεται τον ίδιο το λαό.

Στηρίζοντας το ΚΚΕ -σημείωσε – στηρίζουμε τον υπερασπιστή του εργατικού μόχθου και της αληθινής δικαιοσύνης, τον ρητώς ορκισμένο εχθρό του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και των μονίμως κερδοφόρων funds, τον ανυποχώρητο πολέμιο των άδικων και αντιλαϊκών νόμων.

Το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που με την ιδεολογία και την πρακτική του υπηρετεί αταλάντευτα την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, όλου του κόσμου. Ο Γ. Κεντρωτής έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας πως σήμερα το ΚΚΕ ξεσκεπάζει την επίθεση που υφίσταται η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, ο αγώνας ωστόσο πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει, καθώς η υψηλή παιδεία θέλει υψηλό σθένος και όχι χειροκρότημα της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Τέλος, κάλεσε στην ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Εγακίνια του εκλογικού περιπτέρου πραγματοποίησαν σήμερα 21.05.24, οι Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ. Ο Θοδωρής Πάσχος, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής, στην ομιλία του σημείωσε: «Με τα εγκαίνια σήμερα του εκλογικού μας περιπτέρου μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη μάχη των ευρωεκλογών. Το εκλογικό μας περίπτερο θα είναι το προπύργιό μας αυτές τις μέρες που απομένουν, από εδώ θα εφορμούμε καθημερινά , για να απευθυνθούμε μαζικά στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας.

Η μάχη δεν ξεκινάει σήμερα. Σήμερα κλιμακώνουμε μια μεγάλη προσπάθεια που δίνουμε εδώ και καιρό και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκλογική ενίσχυση του Κόμματος.

Τις λίγες μέρες που απομένουν, το Κόμμα μας ,καλεί στη μέγιστη δυνατή συστράτευση, μελών και φίλων, για να φτάσει η φωνή μας όσο το δυνατόν πλατύτερα μέσα στο λαό.

Εκφράζεται θετικό κλίμα για το Κόμμα, συναντάμε μεγάλη αποδοχή, περισσότεροι μας ψάχνουν, ρωτάνε να μάθουν τί λέμε, μας προσεγγίζουν. Αυτό το κλίμα συνυπάρχει μαζί με μια τάση αμφισβήτησης και γενικότερου προβληματισμού για το πού πάνε τα πράγματα. Αυτό το καλό κλίμα, μπορούμε με την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε αυτές τις μέρες να συμβάλλουμε να εκφραστεί στην κάλπη με ψήφο στο ΚΚΕ.

Να επιδιώξουμε να συζητήσουμε αυτές τις μέρες και να εξηγήσουμε:

Ότι η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία αλλά και η προοπτική μπορούν να εκφραστούν μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ

Ότι η αποχή δεν εκφράζει αμφισβήτηση, δε φοβίζει, δε στέλνει κανένα μύνημα. Θα την ερμηνεύσουν ως ανοχή. Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αμφισβήτηση σε ΕΕ και κυβέρνηση

Ότι δυναμώνουμε το Κόμμα και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και στο δρόμο του αγώνα. Ότι η εκλογική ενίσχυση του Κόμματος είναι η φυσική συνέχεια των αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος. Και το δυνάμωμα αυτών των αγώνων περνάει μέσα και από την εκλογική ενίσχυση σε αυτές τις εκλογές. Η δύναμη του Κόμματος θα επιστρέψει στο κίνημα, στους αγώνες , στη διεκδίκηση την επομένη των εκλογών που η αντιλαίκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης και η επίθεσή τους θα ενταθεί

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με τα υλικά μας, με αισιοδοξία και μαχητικότητα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε παντού, για δυνατό ΚΚΕ και δυνατούς αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας».