Εφιαλτική πρόβλεψη για 400 διασωληνωμένους τον Αύγουστο – Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση (video)

|||

|||

..

..
..

Μέσα στο νέο κύμα του Covid-19 βρίσκεται και η Ελλάδα μετά και την πλήρη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Οι προβλέψεις δείχνουν αύξηση των διασηλωνωμένων ενώ επικρατεί ένα “αλαλούμ” σχετικά με την 4η δόση του εμβολίου.

 

Μιλώντας στο Mega, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως ναι μεν τα κρούσματα είναι πολλά αλλά, από την άλλη, ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν προβληματίζει ακόμα. Ιδιαίτερα δυσοίωνη ήταν η πρόβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρήγιαννη, ο οποίος έκανε λόγο για 400 διασωληνωμένους μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

 

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι “θα υπάρξει αποκλιμάκωση από τον Σεπτέμβριο” ενώ υπεραμύνθηκε της χαλάρωσης των μέτρων τονίζοντας πως αυτή είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση το απόγευμα

Μετά το “αλαλούμ” για την ανάγκη εμβολιασμού με την 4η δόση σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 18.00. Η ενημέρωση θα γίνει από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμού ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως η σύσταση, αυτή τη στιγμή, αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Υποστήριξε πως δεν θα έχει μεγάλο όφελος στον γενικό πληθυσμό ηλικίας 30-65. Για τους τελευταίους δήλωσε πως πιθανόν να υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων, που θα καλύπτουν και από την Όμικρον, και τότε θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό. Εξήγησε, μάλιστα, πως ούτε ο ίδιος θα κάνει την 4η δόση αυτή τη στιγμή καθώς δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

Δείτε ακόμα: Την ενοχή του Δ. Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανηλίκων προτείνει ο εισαγγελέας