Ε.Β.Ε. Ν.Ιωνίας: Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση των φορέων της Νέας Ιωνίας στην πλατεία Σημηριώτη

|||

|||

        Από το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Νέας Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 

       Οι λογαριασμοί στο ρεύμα και στα καύσιμα έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σχέση με πέρσι και δεν μπορούν να πληρωθούν. Στο εμπόριο οι προμηθευτές ορίζουν τραπεζικό πλαφόν για τη παράδοση εμπορευμάτων, ζητάνε προκαταβολές και μετρητά που δεν μπορεί ο μικρός έμπορος να ανταποκριθεί. Οι τιμές στις πρώτες ύλες ανεβαίνουν συνεχώς κάνοντας τους βιοτέχνες να δουλεύουν για όλο και μικρότερο κέρδος, όλο και περισσότερες ώρες. Ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό είναι καθολικός στους αυτοαπασχολούμενους ενώ για την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων πληρώνουμε κάθε μηνά τόκους χωρίς να μειώνεται το αρχικό κεφάλαιο του δάνειου.

 

      Θριαμβολογεί η κυβέρνηση για τo τέλος της εποπτείας και των μνημονίων, ωστόσο οι πολιτικές που υλοποιήθηκαν, όπως η πολιτική της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», ζουν και βασιλεύουν. Όλες οι κυβερνήσεις αυτή την πολιτική ακολούθησαν και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Η πολιτική που εξοντώνει το λαό και γιγαντώνει τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτή τη πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση. Παρά τις τόσες υποσχέσεις, οι πολιτικές ανακούφισης των επαγγελματιών αποδείχτηκαν ανεπαρκείς.

 

      Ακρίβεια- φόροι- ανασφάλεια από τις συνθήκες ζωής και εργασίας που διαρκώς χειροτερεύουν με την πανδημία, την έλλειψη προστασίας από φωτιές και πλημύρες. Αυτή είναι η νέα καθημερινότητα την οποία μας ζητούν να συνηθίσουμε.

 

     Απαιτούμε:

 

– Μείωση της τιμής του ρεύματος και των καύσιμων

– Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)

– Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .

– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

– Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000 , προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Προοδευτική αύξηση φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο

– Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά σε εφορία, τράπεζες, δήμους