Ε. Κουνενάκη: Δεν συμμετέχουμε στις επιτροπές μετά την απόφαση του ΣτΕ

Την απόφαση της να μην συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωστοποίησε η παράταξη «Εμείς η Πόλη μας» μετά την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο Θεοδωρικάκου.

Η παράταξη σημειώνει: Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε εφ’ εξής στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Παλλήνης σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.