Displaying items by tag: παπαδοπουλος

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περιστερίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης προέβη στα αποκαλυπτήρια έργων ζωγραφικής, του σπουδαίου καλλιτέχνη Νικόλαου Παπαδόπουλου, με θέμα εμβληματικά σημεία της πόλης στην πορεία του χρόνου, με αφορμή και τη συμπλήρωση 88 ετών από την ίδρυση του Δήμου Περιστερίου.

 

    Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στις 10 Ιανουαρίου 2022, με τον κ. Παχατουρίδη να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της οικογένειας του Περιστεριώτη ζωγράφου στον Δήμο Περιστερίου, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου που παρέλαβαν τα παιδιά τους, Μάριος και Αθανάσιος και ο ανιψιός του Σπύρος.

 

     Ακολούθησε ξενάγηση, τηρώντας τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό σε συγγενείς και φίλους του σπουδαίου καλλιτέχνη, καθώς και της Αντιδημάρχου Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου και της Δημοτικής Συμβούλου Ζωής Αμαξοπούλου.   

 

    Οι πίνακες εκτίθενται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, που στεγάζεται στο παλιό 2ο Δημοτικό Σχολείο "Πέτρινο", Σκρα 62 & Αδριανουπόλεως γωνία, τηλέφωνα: 2105716057 & 2105716069.

Published in Περιστερίου

..

..

..

"Τρέχουν" οι εξελίξεις στη Νέα Πορεία, την (πρώην) παράταξη Καρπέτα.

Μετά την παραίτηση - απομάκρυνση του πρώην Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο εισήλθε ο Θεόδωρος Σφυρής, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

 

Το σημαντικό γεγονός της ημέρας που δημιουργεί εξελίξεις στη Νέα Πορεία είναι η δήλωση που διένειμε στον τύπο ο Φώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος ευθέως αμφισβητεί την διαδικασία που ακολουθήθηκε (ψήφισαν για την εκλογή νέου επικεφαλής οι 16 δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης θητείας), όπου εξελέγη ο Γιώργος Χρονόπουλος.

 

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Φώτης Παπαδόπουλος "...οι επιλογές με οριακές πλειοψηφίες σε κλειστά και ελεγχόμενα σώματα εκλεκτόρων μακριά από τους πολίτες δεν έχουν κοινωνική νομιμοποίηση και δεν δημιουργούν δυναμική Νίκης όπως αυτό έγινε πριν λίγο καιρό στη νέα πορεία..."

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ορκομωσία του Θ. Σφυρή παρευρέθηκαν μόνο οι Φώτης Παπαδόπουλος και Νικολέτα Πατέλη, οι οποίοι τον είχαν στηρίξει στην εσωπαραταξιακή διαδικασία.

 

 

Σχετικό θέμα:   Έφυγε "οικειοθελώς" ο Μιλτιάδης Καρπέτας

 

....

Η εδώ και καιρό σοβούσα κρίση στην παράταξη της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Μεταμόρφωσης ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τη συμφωνία Καρπέτα με την πρόταση Σαραούδα για εκ νέου μίσθωση του χώρου στο Σκεπαστό. 

 

 Η άκριτη και άκρατη υποστήριξη της διοίκησης από τον άνθρωπο (Μιλτιάδη Καρπέτα) που κυρίως ευθύνεται για την απώλεια 515.000 ευρώ από ενοίκια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Ήρθε η ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου Θοδωρή Σφυρή, στην οπία επισημαίνει την πρόταση που είχε ο ίδιος κάνει, διατυπώνοντας "τη βαθύτατη λύπη μου", αναρωτόμενος "μήπως είμαστε σε λάθος δρόμο;" όπως αναφέρει.

Ακολούθησε ανάρτηση του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου Φώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ο οποίος αναφέρει ευθέως πως "συνηγορώ....πως η Νέα Πορεία βρίσκεται πραγματικά σε λάθος δρόμο". Μεταξύ άλλων αναφέρει: "...Δεν είναι δυνατόν όταν υπάρχει το αρνητικότατο προηγούμενο για το Δήμο, αυτό της λειτουργίας του σκεπαστού χώρου της Αττικής Οδού ως καφετέρια, η παράταξη της Νέας Πορείας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για πιθανές επιλογές, λάθη ή παραλήψεις του παρελθόντος, ελαφρά τη καρδία σήμερα, να στηρίζει με την ψήφο της, την εισήγηση - πρόταση της σημερινής διοίκησης (εκ νέου καφετέρια)", δηλώνοντας ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε κατά της πρότασης αυτής. 

 

 Το τελευταίο "χτύπημα" ήρθε από τον π. αντιδήμαρχο Γιάννη Μανανά, ο οποίος αναφέρει, χωρίς περιστροφές,  "Λύπη και πίκρα δυστυχώς το τελευταίο 48ωρο. Σκέτη απογοήτευση...

Αν ο δρόμος είναι λάθος? Ας αλλάξουμε πορεία"
 
 Είχε προηγηθεί (του συγκεκριμένου συμβουλίου) η ειδική συνεδρίαση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Mall της Panita, όπου ο Μιλτιάδης Καρπέτας έδωσε ρεσιτάλ υπεράσπισης του συνόλου τη=ου σχεδιασμού της εταιρίας, κάτι που τον έφερε σε αντίθεση με τους Φώτη Παπαδόπουλο (δήλωσε παρών) και Ν. Πατέλη (ψήφισε λευκό).
 
Όλα δείχνουν ότι το "τέλος εποχής" για τον Μιλτιάδη Καρπέτα είναι προ των πυλών, αφού οι ψίθυροι για την αποχώρησή του γίνονται πράξεις για το σπρώξιμό του στην έξοδο. Φαίνεται πως οι απέλπιδες προσπάθειές του να θολώσει τα νερά με συνεντεύξεις και δηλώσεις του τύπου "Φεύγω εκτός κι αν μείνω" δεν αποδίδουν. 
 

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο