"ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" ονομάστηκε το Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου (ΒΙΟΦΙΑΛ)

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:32 | Δήμος Ιλίου
"ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" ονομάστηκε το Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου (ΒΙΟΦΙΑΛ) "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" ονομάστηκε το Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου (ΒΙΟΦΙΑΛ)
||||

    Μετά από συζήτηση και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Ιλίου

 

    Σε “ΜΙΚΗΣ ΘΕOΔΩΡΑΚΗΣ” ονομάστηκε το Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων,  το παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΟΦΙΑΛ, σε ένδειξη τιμής για το έργο και την ιστορία του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Η απόφαση για την ονοματοδοσία του χώρου ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου σε μια συγκινητική συνεδρίαση, παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας Στάθη Κούλη και του Προέδρου του Μουσείου “Μίκης Θεοδωράκης” στη Ζάτουνα Αρκαδίας Παρασκευά Παρασκευόπουλου.

 

    Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μέσα στον συγκεκριμένο πολυχώρο, το πνεύμα το έργο, οι αξίες και η συνολική προσφορά του σπουδαίου αυτού Έλληνα θα μεταλαμπαδεύονται και θα οδηγούν τις επόμενες γενιές της πόλης μας. “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα και από τους τελευταίους Έλληνες που μας ενώνουν. Η μουσική και η τέχνη του είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον άνθρωπο και τους αγώνες του. Η απόφαση του Δ.Σ να τον τιμήσει εν ζωή, καταδεικνύει τη θέληση όλων για την καλλιέργεια της Τέχνης και των Γραμμάτων στο Δήμο μας. Το Πολυδύναμο Κέντρο “ΜΙΚΗΣ ΘΕOΔΩΡΑΚΗΣ” θα γίνει ένα ζωντανός χώρος τέχνης, εφάμιλλος της βαρύτητας του ονόματός του, λίκνο πολιτισμού από όπου θα αναδεικνύονται νέοι καλλιτέχνες”.

 

    Παράλληλα, ο κ. Ζενέτος εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου να λειτουργήσει παράρτημα του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» της Ζάτουνας στο Ίλιον, όπου θα εγκατασταθεί και Ψηφιακό Μουσείο. Έχει ήδη κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιχορήγηση υλικοτεχνικής υποδομής και τη δημιουργία ψηφιακών αρχείων.

 

    Την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Γορτυνίας εκφράζοντας την αμέριστη χαρά του, ενώ ο πρόεδρος του Μουσείου Ζάτουνας μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για την τιμητική αυτή πρόταση. Επίσης, επισήμανε ότι αποτελεί επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη η δημιουργία παραρτήματος φυσικού και ψηφιακού Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης» της Ζάτουνας στο Ίλιον καθώς επίσης και η μεταφορά της έδρας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» ως συνεισφορά προς την κοινωνία της δυτικής Αθήνας και στην προσπάθεια του Δήμου για την πολιτιστική της ανάπτυξη.

Published in Ιλίου

Συνεντεύξεις

Τάσος Σαπουνάκης - Υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με 5.000.000 δάνειο
Τάσος Σαπουνάκης - Υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με 5.000.000 δάνειο

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 16.07.2021
Δελτίο Ειδήσεων 16.07.2021

Παρασκήνιο

Με 2 Μποφώρ τέτοια καταστροφή;
Με 2 Μποφώρ τέτοια καταστροφή;
Ποια έργα θα γίνουν στη γέφυρα της Τατοϊου;
Ποια έργα θα γίνουν στη γέφυρα της Τατοϊου;
Δεν κρατιούνται με τίποτα!
Δεν κρατιούνται με τίποτα!
Τα παρασκήνια της Έκφρασης 07.07.2021
Τα παρασκήνια της Έκφρασης 07.07.2021

Εκδηλώσεις

Η Κληρονομιά του Μαριβώ στο Κηποθέατρο Παπάγου
Η Κληρονομιά του Μαριβώ στο Κηποθέατρο Παπάγου