ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Στις 20 Ιουλίου θα είναι πολύ αργά κ.Πατούλη…

|||

|||

       Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, καταγγέλλει τις παλινωδίες και την παρελκυστική τακτική του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ.Πατούλη,η οποία μόνο σκοπό έχει να περάσει το δίμηνο που απαιτείται από το νόμο ώστε να εγκριθεί το νέο ΠΕΣΔΑ χωρίς να τοποθετηθούν και να εκφράσουν οι φορείς και Σύλλογοι τις αντιρρήσεις τους.

 

       Για την ιστορία,το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέστειλε ανοιχτή επιστολή για το θέμα στον Περιφερειάρχη (δείτε ΕΔΩ) ζητώντας, μεταξύ άλλων, τον ορισμό έκτακτης συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής, πράγμα το οποίο ο Γ.Πατούλης αποδέχθηκε,όμως δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της ενώ η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 6ης Ιουλίου δεν έχει το θέμα του ΠΕΣΔΑ μέσα!

 

      Σημειώνεται δε, ότι η διορία των 2 μηνών εκπνέει στις 16 Ιουλίου, άρα τυχόν ένταξη του θέματος στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου θα είναι κατόπιν εορτής και μόνο για προσχηματικούς λόγους.

 

         Διαβάστε κι αυτό: “Φωτόσπαθο” στην Ακρόπολη;

 

      Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ έχει ως εξής:

 

     Μετά από σχετικό αίτημα αρκετών περιφερειακών παρατάξεων, ο κ. Πατούλης -μέσω του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου- δεσμεύτηκε στις 22/6 ότι θα πραγματοποιηθεί μονοθεματική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στις 6/7 ή στις 20/7, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα πρόκειται για συνεδρίαση έγκρισης του νέου περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής ή για μια από τις συνηθισμένες γενικόλογες, αόριστες και μη δεσμευτικές ενημερώσεις, που συνηθίζει ο κ. Πατούλης.

     Τα θέματα της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στις 6/7/2022 ανακοινώθηκαν  και το παραπάνω θέμα δεν περιλαμβάνεται σε αυτά. Συνεπώς, η συνεδρίαση για την οποία δεσμεύτηκαν, θα πραγματοποιηθεί στις 20/7, το νωρίτερο.  

     Σύμφωνα με το ν. 4685/2020 (άρθρο 83, παρ. 3): «Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης  Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) εγκρίνεται από την Περιφέρεια με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  εντός δύο (2) μηνών από τη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας των δύο (2) μηνών, η έγκριση του ΠΕΣΔΑ γίνεται με κοινή απόφαση των  Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η απόφαση δημοσιεύεται στην  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 
 

     Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ επισημαίνει -για μια ακόμη φορά- ότι στις 20/7/2022, αν τότε συνεδριάσει  το περιφερειακό συμβούλιο, θα έχει περάσει άπρακτη η προθεσμία των 2 μηνών από τη  γνωμοδότηση του κ. Γραφάκου, που έχει ημερομηνία 16/5/2022.
 
 
     Αν οι περιφερειακές παρατάξεις και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου δε θέλουν να είναι,  απλά, ακροατές της ανακοίνωσης της έγκρισης του νέου ΠΕΣΔΑ από την κυβέρνηση, οφείλουν  -έστω και την τελευταία στιγμή- να αναλάβουν όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να  μη γίνει πράξη το (Ιουλιανό) πραξικόπημα της κυβέρνησης και του κ. Πατούλη