Displaying items by tag: ομορφες πολεις

         Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Όμορφες Πόλεις Μεγάρων - Ν.Περάμου" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Οι δύο ξεχασμένες από την οκταετή διοίκηση του δήμου μας Νέα Πέραμος και Κινέτα είναι οι πόλεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στο δήμο μας. Ανάπτυξη, μία λέξη που υπάρχει μόνο στα λεξικά των δύο βιβλιοθηκών του δήμου μας.

 

        Εάν τελικά θα μπορέσετε να βρείτε το βήμα σας και προχωρήσετε έστω και ένα έργο από τα εκατοντάδες που έχετε εξαγγείλει, όλα αυτά τα χρόνια που περάσανε, τότε πραγματικά θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα για τις πόλεις μας. Έργο δικό σας και όχι του κράτους ή της περιφέρειας που και αυτά με τον τρόπο σας τα καθυστερείτε, είτε για να φανούν στις εκλογές, είτε για να τα δείξετε ως δικά σας όπως συνηθίζετε. Συγνώμη ξέχασα και τα ανταποδοτικά του καλωδίου που και αυτά ξεχάστηκαν, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.

 

        Στην Νέα Πέραμο πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν η αποκατάσταση του βομβαρδισμένου τοπίου που έχει αφήσει ύδρευση και αποχέτευση. Δεύτερον το παραλιακό μέτωπο μιας και το έχετε εξαγγείλει πρόσφατα και σύνδεση του με τον πεζόδρομο της σχολής πυροβολικού. Σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να βάλετε την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου γιατί η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω δεν είναι αντάξια της ιστορίας της Νέας Περάμου. Σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη απορρίμματα παντού και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι απωθούν τους λίγους επισκέπτες που τελικά βρήκαν το δρόμο και ήρθαν. Επιπλέον να αυξήσουμε τους χώρους στάθμευσης, αλλά και να ξανασχεδιάσουμε τους ήδη υπάρχοντες. Τέλος να διαφημίσουμε σωστά την όμορφη μας Νέα Πέραμο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την περίοδο του καλοκαιριού κερδίζοντας τον ημερήσιο τουρίστα μιας και τα καταστήματα στην Νέα Πέραμο είναι έτοιμα να δεχτούν πολλές χιλιάδες κόσμου.

 

        Στην πολύπαθη Κινέτα μας, μιας και το χρωστάτε διπλά πρέπει να ασχοληθείτε αυτή την φορά με έργα και όχι μόνο με λόγια. Λόγια που οι κάτοικοι της Κινέτας έχουν χορτάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια! Και εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε από το παραλιακό μέτωπο μιας και το έχετε εξαγγείλει από την προηγούμενη θητεία σας. Ένα δρόμο ή πεζόδρομο που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες και όχι να τους δυσκολεύει την ζωή όπως είναι σήμερα. Τα προβλήματα καθαριότητας και πρασίνου είναι εντονότερα και εδώ πραγματικά το πρόβλημα μετά τις καταστροφές είναι πολύ πιο έντονο. Σίγουρα θα χρειαστούν και οι υπηρεσίες της περιφέρειας μιας και έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα. Παράλληλα να ξεκινήσει η ανάπλαση του γηπέδου και της γύρω περιοχής, ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος από τους πολίτες και τους επισκέπτες. Ένα πάρκο άθλησης σε συνδυασμό με μία σύγχρονη παιδική χαρά. Και φυσικά η διευθέτηση των ρεμάτων όχι μόνο των κύριων αλλά και των δευτερευόντων σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως.

 

       Κλείνοντας ας μην ξεχνάμε την Βαρέα μας μιας και περιμένει πολλές δεκαετίες στάσιμη. Η Θάλασσα θα φτάσει σε λίγο καιρό στα σπίτια και εμείς θα λέμε, ότι περιμένουμε τις άδειες για να κάνουμε το έργο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις

Published in Μεγαρέων

         Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Όμορφες Πόλεις Μεγάρων – Ν.Περάμου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Έχουμε 2022 και λειτουργούμε ως δήμος με μοντέλα διοίκησης εποχής 1950 – 1960. Την εποχή όπου διδαχτήκατε στρατιωτική διοίκηση κ. Δήμαρχε. Όλα περνούν από το γραφείο του διοικητή – δημάρχου στην παρούσα φάση. Δεν μπορώ να κρίνω ότι για εκείνη την εποχή που διοικούσατε το στράτευμα, ίσως και να ήταν αποτελεσματικό, αλλά σήμερα που οι εποχές και οι ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές μάλλον πάμε όπισθεν αντί για εμπρός. Σε πρώτη φάση και με τον σεβασμό που έχω για το άτομο σας κ. δήμαρχε, πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα σεμινάρια σύγχρονης διοίκησης εργατικού δυναμικού για εταιρείες και οργανισμούς αλλά νομίζω ότι δεν θα τα έχετε ολοκληρώσει μέχρι την διεκδίκηση της επόμενης θητείας που σχεδιάζετε. Γιατί όπως και εσείς, αισθάνομαι έχετε καταλάβει, ότι δεν έχετε αφήσει ούτε ένα μικρό έργο για να σας θυμόμαστε. Συγνώμη, εκτός από τα δεκάδες απαγορευτικά σήματα κλειστών εθνικών και επαρχιακών οδών, όπου και αυτά θέλουν αντικατάσταση.

 

       Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν κάτι πολιτικούς παλαιάς κοπής μετά τον πόλεμο, που δεν εμπιστεύονταν ούτε την ίδια τους την οικογένεια. Προσπαθήστε στον λίγο χρόνο που σας απομένει να δώσετε στους πολιτικούς σας συνεργάτες αλλά και στις υπηρεσίες του δήμου, την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει. Έχετε πολύ καλούς και ταλαντούχους πολιτικούς συνεργάτες και έναν τεχνοκράτη γενικό γραμματέα που δεν στέριωσε, οι οποίοι δυστυχώς εάν δεν σας ρωτήσουν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Από την άλλη πλευρά οι υπηρεσίες του δήμου μας εάν δεν πάρουν το παράγγελμα σας απλά κάθονται και σας κοιτούν. Πιστέψτε με ότι τρεις πόλεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν με την ενός και μόνον ανδρός αρχή αλλά με πολύ συλλογική δουλειά και με πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να παίρνουν τα έμπειρα πολιτικά στελέχη σας.

 

         Δείτε κι αυτό: Άδωνις Γεωργιάδης: Ευκαιρία για το κράτος η υψηλή τιμή της βενζίνης (video)

 

      Οι υπηρεσίες είναι για να κάνουν τα πλέον απαραίτητα χωρίς να μπορούν να σχεδιάζουν και να λειτουργούν αυτόνομα προς όφελος των πολιτών. Έστω και μία ελάχιστη υποχρέωση του δήμου προς τους πολίτες την έχετε μετατρέψει σε τεράστιο ρουσφέτι για να δεσμεύετε τους συμπολίτες μας να σας ξαναψηφίσουν. Να είστε σίγουρος ότι δεν θα το κάνουν αυτή τη φορά! Νομίζω ότι το μήνυμα των δημοσκοπήσεων το έχετε λάβει και εάν δεν το γνωρίζετε παρακαλώ ρωτήστε να το μάθετε.

 

         Δείτε κι αυτό: Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν από το νοσοκομείο τον εποχικό πυροσβέστη που τραυματίστηκε χθες στη Γλυφάδα!

 

      Στην εποχή που ζούμε χρειάζεται νέα μορφή διοίκησης του δήμου μας. Όχι ως παράρτημα κομματικής οργάνωσης μεταφοράς πολιτικών αιτημάτων, αλλά ως σύγχρονος οργανισμός εξυπηρέτησης των πολιτών και ανάπτυξης των πόλεών μας. Με την χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και σύγχρονων μηχανημάτων που με εύκολο τρόπο και λιγότερο κόπο θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο έργο προς όφελος των πολιτών. Άγνωστες έννοιες για τον δήμο μας που το μόνο που κοιτάτε είναι να μην κάνουμε τίποτε για να μην ενοχλήσουμε κανέναν και χάσουμε κάνα ψήφο. Δυστυχώς για όλους εμάς που αποφασίσαμε να μείνουμε και να επενδύσουμε στον τόπο μας βλέποντας τον να παραμένει στάσιμος για δεκαετίες ενώ τα πλεονεκτήματα του τόπου μας είναι σαφώς περισσότερα από τα μειονεκτήματα.

 

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Άγγελος Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Συνδυασμού Όμορφες Πόλεις

Published in Μεγαρέων

         Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης "Όμορφες Πόλεις Μεγάρων - Ν.Περάμου

 

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Όμορφες Πόλεις Μεγάρων - Ν.Περάμου" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Από εσωστρέφεια πάμε πάρα πολύ καλά. Η σημερινή διοίκηση πιστεύει ότι ζει σε μία επαρχία των Άλπεων στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας με Ελβετίας. Εάν συζητήσεις με τους φίλους αρμόδιους υπεύθυνους τομέων καθαριότητας, πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης, αγροτικής ανάπτυξης, οικονομικών, τεχνικών έργων κ.α. θα αισθανθείς μαζί τους, την ώρα που συζητάς, ότι ζούμε πραγματικά σε μία ονειρεμένη και πρότυπη περιοχή. Είμαι σίγουρος ότι οι κύριοι αυτοί ότι λένε το πιστεύουν κιόλας! Δυστυχώς μετά από λίγο φεύγοντας και απομακρύνεσαι καταλαβαίνεις που πραγματικά βρίσκεσαι.

 

       Βγαίνοντας από το «διοικητήριο» συγνώμη δημαρχείο βλέπεις δυτικά έναν μαύρο καπνό να από το γνωστό λόφο Στίκα και στρίβοντας το κεφάλι σου αριστερά διακρίνεις έναν άλλο μαύρο καπνό από τα γνωστά παλικάρια του Βλυχού μας. Όπου καίνε αυτά ότι δεν μπορούν να πουλήσουν ή ότι θέλουν να εξαφανίσουν, ακριβώς μπροστά στην εθνική οδό. Τα σκουπιδόμπαζα και τα εκατοντάδες ιδιωτικά και μη «πράσινα σημεία» κρυφά ή φανερά βρίσκονται όπου και αν κοιτάξεις. Βέβαια εάν έχεις την ατυχία να φυσάει κάνα ανατολικό ή βόρειο αεράκι εκεί είναι να βάλεις τη μάσκα του ΡΒΧΠ που φορούσαμε στις ασκήσεις του στρατού. Η αχώνευτη κοπριούλα μας πλούσια σε αμμωνία, μιας και λείπει από το χώμα μας, προσφέρεται δωρεάν και χωρίς ίχνος φιλότιμου σε όποιον ενδιαφέρεται ανεξέλικτα.

 

       Οι δρόμοι για τρίτο χρόνο είναι αποκλεισμένοι. Έργα με ρυθμούς Βιετνάμ μετά τον πόλεμο με την Αμερική, γιατί και αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλες προόδους από τότε. Γεφύρια πεσμένα, μουσεία αποκλεισμένα, οδικό δίκτυο επαρχιακής κεντρικής Αφρικής μόνο για οχήματα βουνού αγωνιστικού τύπου ή να πληρώνει κάποιος άλλος για την συντήρηση τους. Σήμανση που για καλή μας τύχη δεν αναγράφει Μίλια Ανά Ώρα… αλλά ευτυχώς ζούμε όλοι μας στην εποχή που μας οδηγεί η google και τουλάχιστον κάποιος άλλος που κατάφερε να φτάσει έβαλε ένα σημάδι και το βλέπουμε οι υπόλοιποι. Τελικά πόλεις κατάλληλες μόνο για συνθήκες καραντίνας από φονικούς ιούς.

 

       Προ ημερών βρήκα ως ένθετο σε Κυριακάτικη εφημερίδα ένα περιοδικό 100 EXPERIENCES του γνωστού travel.gr, με τους 100 προορισμούς για την Ελλάδα μας. Με χαρά το ξεφύλλισα αναζητώντας τη κοσμική μας Νέα Πέραμο, τη κοσμοπολίτικη Κινέτα μας, το παραθεριστικό Αλεποχώρι μας , την πανέμορφη Πάχη μας, τα υπέροχα Μοναστήρια μας, τα ιστορικά εκκλησάκια μας, την Βαρέα μας, τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου με το ιστορικό μας Τοίχος, το γνωστό σε όλους Κτήμα Κανιάρη (πρώην Εύχαρις), τα Μουσεία μας Αρχαιολογικό Μεγάρων και Σκιρώνειο, Γεράνεια όρη, κ.α. που εμείς καλά γνωρίζουμε αλλά δυστυχώς κανείς άλλος. Με μεγάλη απογοήτευση για άλλη μία φορά διαπίστωσα ότι δεν κατοικώ στα σύνορα Ιταλίας Ελβετίας αλλά στα Μέγαρα της Αττικής που περνά η μισή Ελλάδα και από την εικόνα και την μυρωδιά το μόνο που κάνουν όλοι είναι να πατάνε γκάζι για να περάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Στο περιοδικό, αλλά και στον ιστότοπο travel.gr με πάνω από 400 προορισμούς, αναγράφονται η Ελευσίνα, τα Μεσόγεια, ο Μαραθώνας, Παραλία Μυλοκοπή Λουτρακίου. Δήμος Μεγάρων – Νέας Περάμου ο μέγας Απών!

 

      Τελικά σε λίγο καιρό δεν θα μπορέσετε να πείσετε ο ένας τον άλλο μιας και αρκετοί σας έχουν ήδη αποχωρήσει, γιατί ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός έχει πλέον πειστεί για το έργο σας. Ο Θεός να μας βοηθήσει να μην μας βρει άλλη κακουχία, αυτή την τελευταία χρονιά που διοικείτε, τουλάχιστον να περισωθεί ότι μας έχει απομείνει για να το αναπτύξουμε στο μέλλον. Ένα μέλλον που θέλει σκληρή δουλειά από ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο του περισσότερο από την καρέκλα και το κλιματιζόμενο γραφείο που θα πάρουν. Ανθρώπους που θα είναι όλη την ημέρα μαζί με τις υπηρεσίες στα έργα, στην καθαριότητα, στις πόλεις, στους οικισμούς, στην παραλία, στο κάμπο, στα ρέματα, στα υπουργεία, στη βουλή, στην περιφέρεια αναζητώντας λύσεις, προγράμματα, και προπάντων να πούμε στα ΜΜΕ ότι υπάρχου τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος!

Published in Μεγαρέων

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο