Displaying items by tag: μακρυγιαννης

         Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Όμορφες Πόλεις Μεγάρων - Ν.Περάμου" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Οι δύο ξεχασμένες από την οκταετή διοίκηση του δήμου μας Νέα Πέραμος και Κινέτα είναι οι πόλεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στο δήμο μας. Ανάπτυξη, μία λέξη που υπάρχει μόνο στα λεξικά των δύο βιβλιοθηκών του δήμου μας.

 

        Εάν τελικά θα μπορέσετε να βρείτε το βήμα σας και προχωρήσετε έστω και ένα έργο από τα εκατοντάδες που έχετε εξαγγείλει, όλα αυτά τα χρόνια που περάσανε, τότε πραγματικά θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα για τις πόλεις μας. Έργο δικό σας και όχι του κράτους ή της περιφέρειας που και αυτά με τον τρόπο σας τα καθυστερείτε, είτε για να φανούν στις εκλογές, είτε για να τα δείξετε ως δικά σας όπως συνηθίζετε. Συγνώμη ξέχασα και τα ανταποδοτικά του καλωδίου που και αυτά ξεχάστηκαν, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.

 

        Στην Νέα Πέραμο πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν η αποκατάσταση του βομβαρδισμένου τοπίου που έχει αφήσει ύδρευση και αποχέτευση. Δεύτερον το παραλιακό μέτωπο μιας και το έχετε εξαγγείλει πρόσφατα και σύνδεση του με τον πεζόδρομο της σχολής πυροβολικού. Σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να βάλετε την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου γιατί η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω δεν είναι αντάξια της ιστορίας της Νέας Περάμου. Σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη απορρίμματα παντού και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι απωθούν τους λίγους επισκέπτες που τελικά βρήκαν το δρόμο και ήρθαν. Επιπλέον να αυξήσουμε τους χώρους στάθμευσης, αλλά και να ξανασχεδιάσουμε τους ήδη υπάρχοντες. Τέλος να διαφημίσουμε σωστά την όμορφη μας Νέα Πέραμο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την περίοδο του καλοκαιριού κερδίζοντας τον ημερήσιο τουρίστα μιας και τα καταστήματα στην Νέα Πέραμο είναι έτοιμα να δεχτούν πολλές χιλιάδες κόσμου.

 

        Στην πολύπαθη Κινέτα μας, μιας και το χρωστάτε διπλά πρέπει να ασχοληθείτε αυτή την φορά με έργα και όχι μόνο με λόγια. Λόγια που οι κάτοικοι της Κινέτας έχουν χορτάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια! Και εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε από το παραλιακό μέτωπο μιας και το έχετε εξαγγείλει από την προηγούμενη θητεία σας. Ένα δρόμο ή πεζόδρομο που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες και όχι να τους δυσκολεύει την ζωή όπως είναι σήμερα. Τα προβλήματα καθαριότητας και πρασίνου είναι εντονότερα και εδώ πραγματικά το πρόβλημα μετά τις καταστροφές είναι πολύ πιο έντονο. Σίγουρα θα χρειαστούν και οι υπηρεσίες της περιφέρειας μιας και έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα. Παράλληλα να ξεκινήσει η ανάπλαση του γηπέδου και της γύρω περιοχής, ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος από τους πολίτες και τους επισκέπτες. Ένα πάρκο άθλησης σε συνδυασμό με μία σύγχρονη παιδική χαρά. Και φυσικά η διευθέτηση των ρεμάτων όχι μόνο των κύριων αλλά και των δευτερευόντων σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως.

 

       Κλείνοντας ας μην ξεχνάμε την Βαρέα μας μιας και περιμένει πολλές δεκαετίες στάσιμη. Η Θάλασσα θα φτάσει σε λίγο καιρό στα σπίτια και εμείς θα λέμε, ότι περιμένουμε τις άδειες για να κάνουμε το έργο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις

Published in Μεγαρέων

      Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Όμορφες Πόλεις Μεγάρων - Νέας Περάμου" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ο φετινός προϋπολογισμός του δήμου μας χαρακτηρίζεται από την στατική του μορφή, όπως ανέφερε και ένα από τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του συνδυασμού του κ. Σταμούλη, άκρος διαχειριστικός χωρίς ίχνος ανάπτυξης και προοπτικής, και σίγουρα ρουσφετολογικός μιας και η μόνη εικόνα που δείχνει είναι το να υπάρχει το μικρό περιθώριο για προσωπικά ρουσφέτια εις βάρος του γενικού συνόλου της κοινωνίας. Άρα άλλον έναν τουλάχιστον χαμένο οικονομικό έτος.

 

     Οι πόλεις μας είναι εντελώς σταματημένες στον χρόνο. Σαν την Νέα Πέραμο και τη Κινέτα που τις αποκλείσαμε από παντού, τουλάχιστον θα μπορούσαμε να τις συνδέσουμε δια θαλασσής αλλά και εκεί ρίχνουμε το καλώδιο. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, ούτε την οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση της χώρας μας μετά την οικονομική κρίση δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν. Και αυτό γιατί ποτέ η πολιτική διοίκηση του δήμου δεν ήταν ένα βήμα μπροστά και έτοιμη να πάρει πόρους και προγράμματα από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Περιμένοντας πάντα στην ουρά μην και περισσέψει κάτι από τους άλλους για να το πάρουμε. Αυτό βέβαια δείχνει και την κόπωση που έχει πλέον η σημερινή δημοτική διοίκηση του δήμου μας μιας και τα στελέχη της έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της προσφοράς τους. Με την σιγουριά της εξουσίας στα χέρια τους, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τα απαιτούμενα τεχνικά και υπηρεσιακά εργαλεία, με μοντέλα της δεκαετίας του ‘80 και ’90, όπως τα βρήκαν από τους προηγούμενους και χωρίς να αλλάξουν απολύτως τίποτα πορεύονται μέσα σε ένα μίζερο και αβέβαιο μέλλον. Αγαπητοί κ.κ. της διοίκησης είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας από το να περιμένετε να σας τα κάνουν όλα οι άλλοι.

 

     Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω και την έλλειψη ενός πραγματικού στρατηγικού σχεδίου (master plan) όπου θα συμφωνήσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις για τα επόμενα τουλάχιστον είκοσι χρόνια, για να ξέρουμε όλοι που οδηγούνται οι πόλεις μας. Από την άλλη πλευρά και η πολύ πρόωρη απομάκρυνση-παραίτηση του γενικού γραμματέα του δήμου μας από τα καθήκοντά του, επιβεβαίωσαν το κλίμα στασιμότητας που θέλετε να διατηρήσετε. Ένας τεχνοκράτης, όπως τον είχατε αποκαλέσει, όταν τον διορίσατε το μόνο που θέλει είναι να πάει ο δήμος μας μπροστά, αλλά εσείς τελικά βάλατε πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος και την επανεκλογή σας. Δυστυχώς οι νέοι μας θα συνεχίζουν να φεύγουν για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη ζωή είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Καταλαμβάνοντας τις πόλεις μας από νέους και πολύ διαφορετικούς από την ιστορία μας πληθυσμούς.

 

     Καλομαθημένοι στην γαλήνια νιρβάνα σας το μόνο που σίγουρα καταφέρνετε είναι να ερημωθεί αυτός ο όμορφος και με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τόπος. Τόπος ευλογημένος που για χιλιετίες άντεξε και επέζησε σε δύσκολες και πολύ δύσκολες καταστάσεις. Τόπος που είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα επιλέξει αυτούς που πραγματικά του αξίζουν. Νέους με στόχους και προοπτική, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, να ανατρέψουν την οπισθοδρόμηση και παρακμή των πόλεων μας.

Published in Μεγαρέων

      Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Όμορφες Πόλεις” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη πόλη των Μεγάρων. Επίσκεψη που είχε επαναληφθεί και την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

     Άρα το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησης για τον δήμο μας είναι μεγάλο και σίγουρα τα έργα που έχουν προαναγγελθεί βρίσκονται σε προτεραιότητα. Εύχομαι για τα έργα και τις εξαγγελίες αλλά και για όσα δεν ειπώθηκαν στο δημαρχείο σύντομα να βρουν το δρόμο της υλοποίησης. Εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η κινητικότητα των τοπικών μας εκπροσώπων στο κοινοβούλιο, μιας και η παρουσία νέων εκλεγμένων από την περιοχή μας είμαι σίγουρος, ότι έχουν αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Από την άλλη πλευρά εμείς στο δήμο που είτε με μικρές, είτε με μεγαλύτερες δυνάμεις είμαστε σε επαγρύπνηση για την ανάδειξη και την καλύτερη λύση των χρόνιων προβλημάτων των πόλεων μας με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Με πρώτο μας μέλημα το συμφέρον των πολιτών και η βελτίωση των συνθηκών ζωής.

 

     Με αυτές τις λίγες γραμμές θα θέλαμε να εκφράσουμε την χαρά μας για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που μόνο καλές εντυπώσεις άφησε πίσω του στην πρότυπη μονάδα παραγωγής αυγών του συμπολίτη μας, στις δημόσιες δομές που επισκέφτηκε, στον πολύ όμορφο χώρο που του προσφέρθηκε καφέ, και σίγουρα τις μεγαλύτερες προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας!

Published in Μεγαρέων

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο