Displaying items by tag: δημος μεγαρεων

        Με ομιλητή τον ειδικό πνευμονολόγο - φυματιολόγο, δρ. Ελευθέριο Παπαλευθέρη - Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων.Ανακοίνωση του Κ.Ε.Π. Υγείας

 

       Από το Κ.Ε.Π. Υγείας Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

                                             ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τον Καρκίνο του Πνεύμονα με τη συνεργασία του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΕΝΘΕ
 
 
       ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της πρώιμης διάγνωσης του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΛΙΤΗ» συμμετέχει ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ).
 
 
       Για τον σκοπό αυτό την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη σχετικά με την Πρόληψη Καρκίνου του Πνεύμονα.
 
 
       Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε χρόνιους καπνιστές, σε πρώην καπνιστές που διέκοψαν το κάπνισμα λιγότερο από 15 έτη, καθώς επίσης στις ηλικίες από 55 έως 84 ετών, (ανεξαρτήτως φύλου).
 
 
       ΟΜΙΛΗΤΗΣ θα είναι ο ιατρός κ. Ελευθέριος Παπαλευθέρης, Πνευµονολόγος-Φυµατιολόγος.
 
 
       Η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση συμπτωμάτων του Καρκίνου του Πνεύμονα που είναι η πλέον θανατηφόρα μορφή της νόσου, κρίνεται αποτελεσματική και αναγκαία.
Με σύμμαχο την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη τους επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.
Published in Μεγαρέων

           Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

           Μετά από πολλές πιέσεις του Δήμου δόθηκε παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής προς αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια πληγέντα από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018

 

          Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (349678/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α321/8-11-2022) ανακοινώθηκε νέα προθεσμία, έως την 31η Δεκεμβρίου 2023 για υποβολή αιτήσεων για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες κτιρίων πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 20218 σε περιοχές των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου, κτιρίων που δεν ανήκουν σε επιχειρήσεις, εκτός εάν για τις ανωτέρω περιπτώσεις ορίζεται μεταγενέστερη προθεσμία, βάσει των ισχυουσών αποφάσεων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία, συνοδευόμενες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις.

Published in Μεγαρέων

         Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας κατάθεσε την παρακάτω ανακοίνωση - υπόμνημα με τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή:

 

      ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΕΤΑΣ

 

         ΠΡΟΣ:

 

 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 2. ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣ

 3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΔΑΠ

 4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

 5. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

 

      Κύριοι,

 

      Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή προκειμένου να επισημάνουμε, για πολλοστή φορά, τα διαχρονικά προβλήματα της Κινέτας τα οποία εντάθηκαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά και τις δύο πλημμύρες που έπληξαν το τόπο, με τραγικές συνέπειες, τόσο για την καθημερινή επιβίωση των κατοίκων όσο και για το ίδιο το οικοσύστημα.

 

      Η τεράστια καταστροφή που συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια έχει συμβάλει καταλυτικά στη συνολική υστέρηση της περιοχής και δυστυχώς οι αποφάσεις για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποκατάστασης, μετατράπηκαν σε μικρές πρόχειρες παρεμβάσεις που δεν αποτελούν οριστική λύση.

 

     Συγκεκριμένα παραδείγματα είναι:

 

 • Το γεφύρι της ΠΙΚΑ το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διευθέτηση των κοινοτικών δρόμων που διέρχονται από το ρέμα καθώς και η συνολική οριοθέτηση των ρεμάτων.

 • Η ασφαλτόστρωση της παλιάς Εθνικής Οδού πραγματοποιήθηκε χωρίς τα ανάλογα κράσπεδα και με ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών. 

 • Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Ολυμπίας Οδού υλοποιήθηκαν αποκλειστικά για την προστασία της χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, εφόσον λάμπουν δια της απουσίας τους διαβάσεις πεζών, σχάρες φρεάτιων, επαρκής φωτισμός. Παράλληλα μετακυλίεται ο κίνδυνος πλημμύρας στην περιοχή κάτω της ΝΕΟΑΚ έως την θάλασσα.

 • Η πλήρης εγκατάλειψη και η ολοκληρωτική απουσία έργων στην Άνω Κινέτα η οποία έχει το θλιβερό προνόμιο της πιο πληγείσας περιοχής από τη φονική πυρκαγιά και τις μετέπειτα πλημμύρες.

 

        Κι ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι σε μια περιοχή τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, υπάρχει πόσιμο νερό, αποχέτευση, καθαριότητα, σχολείο, ιατρείο, αστυνομικό τμήμα, δρόμοι που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, για τους κατοίκους της Κινέτας όλα τα παραπάνω είναι είδη πολυτελείας εφόσον:

 

 • Οι εργασίες (αγωγός, δεξαμενή) για την υδροδότηση της περιοχής με πόσιμο νερό έχουν σταματήσει και η μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης αγνοείται.

 • Η καθαριότητα είναι ανεπαρκής, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες, με ελλείψεις κάδων και τακτικής αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ το πράσινο σημείο μετατρέπεται σε χωματερή αφού υπάρχει συσσώρευση ογκωδών που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα.

 • Το σχολείο είναι ανύπαρκτο και το οικόπεδο που δόθηκε για να χτιστεί δεν έχει ούτε καν αλλάξει χαρακτηρισμό, από κοινόχρηστο σε κοινωφελές.

 • Αντί του αναγκαίου περιφερειακού ιατρείου (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) η περιοχή «εξυπηρετείται» από έναν γιατρό που έρχεται μια μέρα την βδομάδα για δύο ώρες.

 • Αντί αστυνομικού τμήματος η περιοχή «εξυπηρετείται» από έναν αστυνομικό για οκτώ ώρες την ημέρα.

 • Αντί ασφαλτόδρομων το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου αποτελείται από χωματόδρομους με λακκούβες.

 

       Απαιτούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στις ζωές μας και να πράξετε τα δέοντα.

 

      Εμείς απ’ την μεριά μας θα αναλάβουμε τις δικές μας :

 

     Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να βρισκόμαστε στο δρόμο, απέναντι στις πολιτικές που απειλούν τις ζωές και τα δικαιώματά μας.

Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να υπερασπιζόμαστε ό,τι κάνει ασφαλή, ανθρώπινη και αξιοπρεπή την ζωή μας.

Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και περισσότεροι, όλο και πιο ενωμένοι.

Published in Μεγαρέων

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο