Με παράδοση δυο απινιδωτών και με μια αιχμηρή επιστολή, η Γιάννα Ρήγα παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Δήμου Μεγαρέων

Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 14:16 | Μεγαρέων
Με παράδοση δυο απινιδωτών και με μια αιχμηρή επιστολή, η Γιάννα Ρήγα παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Δήμου Μεγαρέων Με παράδοση δυο απινιδωτών και με μια αιχμηρή επιστολή, η Γιάννα Ρήγα παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Δήμου Μεγαρέων Με παράδοση δυο απινιδωτών και με μια αιχμηρή επιστολή, η Γιάννα Ρήγα παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Δήμου Μεγαρέων
|||||

     "Θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με αξιοπρέπεια και πίστη στα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύω, με απόλυτο σεβασμό προς τους συνδημότες μου και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταφέρουμε να εξανθρωπίσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας", καταλήγει η επιστολή που τερματίζει μια, ομολογουμένως, επιτυχημένη θητεία της Γιάννας Ρήγα και που, ίσως, ξεκινάει μια νέα αυτόνομη πολιτική πορεία.

 

     Με την δωρεά 2 απινιδωτών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μεγαρέων ( 1ο και 3ο Δημοτικό και στα αντίστοιχα Νηπιαγωγεία στη Νέα Πέραμο και 1ο και 2ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μεγάρων) τερμάτισε την επιτυχημένη θητεία της στην προεδρία του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Δήμου Μεγαρέων η Γιάννα Ρήγα. Στη συνέχει απέστειλε στον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Σταμούλη, την επιστολή παραίτησης της από τη θέση, μια παραίτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα της διαφοροποίησης και ανεξαρτητοποίησης της από την παράταξη της πλειοψηφίας, λόγω της διαφωνίας της - μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσίων, Σπύρο Κορώση - με την απόφαση του Δημάρχου να διαγράψει τον στενό συνεργάτη της στον "Ηρόδωρο", Νίκο Νικόλιζα, και του γεγονότος ότι αυτή η απόφαση παρουσιάστηκε ως ομόφωνη παρά τη διαφωνία της. Αποτέλεσμα της ανεξαρτητοποίησης ήταν η εισήγηση του Δήμαρχου Μεγαρέων να την αντικαταστήσει στον "Ηρόδωρο" με τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Σπύρο Τσιούνη.

 

     Αναλυτικά, η αιχμηρή επιστολή παραίτησης της Γιάννας Ρήγα έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Δήμου Μεγαρέων

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

     Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων που με τίμησε, εγκρίνοντας την πρόταση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, αναθέτοντάς μου την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων.

 

     Κυρίες και Κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

 

     Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων μετά την ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό του Δημάρχου, μένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που πρέσβευα και προεκλογικά.

 

     Ανέλαβα έναν Οργανισμό με σημαντικά οικονομικά και χρονίζοντα προβλήματα. Παραδίδω σήμερα στη νέα διοίκηση ένα Νομικό Πρόσωπο με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων, οικονομικά υγιές και οργανωμένο με αναβαθμισμένες όλες τις δομές του (ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Αθλητικές Εγκαταστάσεις).

 

     Θα ήθελα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης της προσωπικότητάς μου λόγω της ανεξαρτητοποίησης και της παραίτησής μου δεν θα ευοδώσει. Είναι γνωστό ότι οι παραπάνω τακτικές αποτελούν προσφιλές σενάριο όσων, εδώ και επτά χρόνια, κινούνται υπογείως και με διαβάλλουν. Εφιστώ την προσοχή τους να μην το επιδιώξουν γιατί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

    Ευχαριστώ θερμά τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, και κυρίως το προσωπικό του Οργανισμού για την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθειά του.

 

    Η προσφορά μου στο Νομικό Πρόσωπο όσο και στο Δήμο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ήταν ουσιώδης και ανιδιοτελής.

 

    Θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με αξιοπρέπεια και πίστη στα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύω, με απόλυτο σεβασμό προς τους συνδημότες μου και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταφέρουμε να εξανθρωπίσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας.

 

Με τιμή,

Γιάννα Ρήγα

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

 

 

 

   

Published in Μεγαρέων

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο