Δύο νέα στελέχη στη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

Ο Νίκος Δευτεραίος και ο Δημήτρης Χαλυβόπουλος συντάχθηκαν με τη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Οικονόμου. Ο επικεφαλής καλωσορίζοντας τα δύο νέα στελέχη αναφέρει σχετικά:

«Με τον Νίκο συζητήσαμε και συμφωνήσαμε πως πρέπει να επιλυθούν πάρα πολλά θέματα και προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας.

Με εντυπωσίασε η βαθιά γνώση όλων αυτών των θεμάτων, αλλά και η πολύ συγκροτημένη άποψή του πάνω στα τεχνικά θέματα, αλλά και σε προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτά που πρέπει να επιλυθούν άμεσα για να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1973, μέλος πολύτεκνης οικογένειας με ουσιώδεις αναφορές στον Πολιτισμό και τις συνακόλουθες Αξίες του. Ο πατέρας του διετέλεσε Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής στο Λαογραφικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ η μητέρα του ήταν ιδιοκτήτρια ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα, στη «Διοίκηση Κατασκευαστικών Εταιριών».

Έχει εκπονήσει μελέτες γεφυροποιίας στην Αττική Οδό, έχει επιβλέψει έξι (6) κατασκευές Δημόσιων σχολείων ως Πολιτικός Μηχανικός του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), ενώ διετέλεσε Διευθυντής σε δίκτυα οπτικών ινών ιδιωτικής εταιρείας. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται στο Υπουργείο Υποδομών, ως Συντονιστής Δημοσίων Έργων.

Ως Γενικός Αρχηγός σε μεγάλο αθλητικό σωματείο εκτός από την πλούσια αθλητική δραστηριότητα, συμμετείχε σε πολλές πολιτιστικές δράσεις ανάδειξης μνημείων και προβολής της άυλης κληρονομιάς του προσφυγικού Ελληνισμού, σε συνεργασία με σημαντικές προσφυγικές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Καλή επιτυχία Νίκο»

«Με τον Δημήτρη για άλλη μία φορά συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τα προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα του αθλητισμού. Έχουμε πολλά να κάνουμε για την άθληση των νέων και για τις αναγκαίες υποδομές.

Επίσης αναλύσαμε πολλά θέματα εξυπηρέτησης του δημότη και έξυπνες εφαρμογές που λείπουν από την πόλη μας και μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Η συνδρομή του Δημήτρη Χαλυβόπουλου θα είναι σημαντική γιατί είναι ένας πολύ συγκροτημένος άνθρωπος με υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής διαδρομής.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Ανδρικοπούλου (γέννημα θρέμμα Αγίας Παρασκευής, ορθοδοντικός στο επάγγελμα) και έχουν δύο γιους τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του Πόλο, τον Ιπποκράτη 23 ετών και τον προσφάτως θριαμβευτή της Φουκουόκα Αριστείδη 21ετών.

Ο Δημήτρης εργάστηκε στους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών από το 1990, ξεκινώντας την καριέρα του στις εταιρείες του ομίλου Intrasoft και Intracom Α.Ε.

Συμμετείχε σε εγχώρια και διεθνή έργα πληροφορικής, με εφαρμογή στους τομείς Στρατηγικού Σχεδιασμού Πληροφοριακών Συστημάτων, Διαχείριση γνώσης, Επανασχεδιασμού λειτουργικών Διαδικασιών και μεθοδολογίες ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από το 1998 έως το 2015 που συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε στον ΟΤΕ ως επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Λειτουργικών Διαδικασιών και Διευθυντής του Έργου των Λειτουργικών Συστημάτων του ΟΤΕ.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου (M.Sc.) από το University of Manchester Institute of Technology (U.M.I.S.T, UK). Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Dundee University, UK και τέλος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου(MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ), του Ελληνικού Ινστιτούτου (ΕΙΠ).

Λατρεύει την ιστιοπλοΐα και την υδατοσφαίριση και διαβάζει πολλά βιβλία. Ομιλεί την Αγγλική.

Καλή επιτυχία Δημήτρη»