Δυναμική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας

Δυναμική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας

Μαζικά συγκεντρώθηκαν οι καλλιτέχνες έξω από το Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα τα πτυχία τους με τα απολυτήρια Λυκείου. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως από όπου και ξεκίνησαν μοτοπορεία για το Υπουργείο.

Παρά τη διακοπή των κινητοποιήσεων λόγω των εορτών, έξω από το Υπουργείο συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.000 καλλιτέχνες, σωματεία του κλάδου, σπουδαστές/στριες καλλιτεχνικών σχολών καθώς και μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων. Ξεχώρισαν τα πλακάτ που έγραφαν «Όχι τσεκούρι στον Πολιτισμό», ενώ το πανό των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου έγραφε πως «Η αρχαία Ελλάδα έφερε την τέχνη, η σύγχρονη την καταστρέφει».

Οι καλλιτέχνες, πέρα από την κατάργηση του προεδρικού διατάγματος 85/22, ζητούν την καθιέρωση συστήματος ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συνεχίζουν με νέες καταλήψεις και συνελεύσεις. Εκτός από το Εθνικό Θέατρο αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη είναι και η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας μετά από απόφαση του Συλλόγου Σπουδαστών της σχολής.