Δυναμική συγκέντρωση για την ακρίβεια στην Αγία Παρασκευή

Δυναμική συγκέντρωση για την ακρίβεια στην Αγία Παρασκευή

Συγκέντρωση και πορεία για την ακρίβεια πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες στην Αγία Παρασκευή το Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Το δημοτικό σχήμα «Φυσάει Κόντρα» σχολίασε σχετικά:

Το Σάββατο βρεθήκαμε πολλοί και πολλές στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής για να πούμε δυναμικά ότι δεν μας αξίζει να ζούμε έτσι!

Το Σάββατο 14/1 μαζευτήκαμε κάτοικοι της Αγ.Παρασκευής, και όχι μόνο, στην πλατεία της πόλης και κάναμε πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια σε δρόμους του Κοντοπεύκου και την Αγ.Ιωάννου.

Στην πορεία κάλεσαν εκτός από εμάς η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοικών Αγίας Παρασκευής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ.Παρασκευής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής”, το Δεν βγαίνω – Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην ακρίβεια και το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου

Όλοι και όλες συμφωνούμε ότι η ακρίβεια μας έχει δυσκολέψει. Οι μισθοί μένουν ίδιοι ενώ όλα τα άλλα αυξάνονται: το ρεύμα, τα καύσιμα, το super market, τα ενοίκια. Όσους και όσες συνάντησε η διαμαρτυρία μας έγνεφαν καταφατικά

Ωραία, όμως αυτή η δυσαρέσκεια αρκεί; Η ακρίβεια είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο που το κοιτάμε άπραγοι ενώ οι ζωές μας χειροτερεύουν;

Όχι κι αυτό το μαρτυρούν οι λογιστικές καταστάσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, τα κέρδη των εταιριών ενέργειας, οι τσέπες των κυβερνητικών παραγόντων. Κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά στις πλάτες μας.

Έντύπωση προκάλεσε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

Ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ξέρουμε ότι οι μισθοί μπορούν να ανέβουν. Ξέρουμε ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στις τιμές. Ξέρουμε ότι μπορούν τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα να ξαναγίνουν δημόσια και προσβάσιμα σε όλους και όλες. Με τον αγώνα όλα αυτά έχουν κερδηθεί αλλού και άλλοτε και μπορούν να ξανακερδηθούν τώρα και εδώ.

Πάμε λοιπόν να αγωνιστούμε και να τα κερδίσουμε μαζί! Η πορεία αυτή είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα στον αγώνα αυτόν στις γειτονιές αλλά και στους χώρους εργασίας.

👉Έλα κι εσύ μαζί γιατί ούτε και σε εσένα αξίζει να ζεις έτσι. Στείλε μας στο chat εδώ ή στο fysaeikontra@live.com για να συμμετέχεις και εσύ στην διοργάνωση της επόμενης διαμαρτυρίας!