Δύναμη Πολιτών: Με τσιφλικάδικη λογική επιχειρούν να αρπάξουν την μοναδική πλατεία της συνοικίας Ειρήνη

|||

|||

..

..

..

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών (Γ. Ανεμογιάννης) για την πλατεία Ειρήνης

  

  Μνήμες του περασμένου αιώνα, όπου απόγονοι τσιφλικάδων σφετερίζονταν δημόσιες εκτάσεις γης, ξυπνά η προσπάθεια κάποιων να ιδιοποιηθούν την επί 40 χρόνια μοναδική πλατεία της συνοικίας Ειρήνη, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με μια αλληλουχία δικαστικών ενεργειών κάποιος απόγονος του μεγαλοεργολάβου της περιοχής Κάκκαβα, διεκδικεί την ιδιοκτησία της Πλατείας Γ. Γεννηματά, μιας πλατείας που καταχτήθηκε προς όφελος των κατοίκων μετά από αγώνες επί δημαρχίας Σάββα Σταματιάδη και αποτελεί τον μοναδικό ελεύθερο χώρο, στην πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της πόλης μας.

 

  Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση, δια του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, υιοθετεί την τσιφλικάδικη αυτή ενέργεια και με απειλητικό και προσβλητικό για την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας τρόπο ζητά την εφαρμογή των αποφάσεων υπέρ του ιδιώτη και κατά του δημοσίου συμφέροντος.

 

  Οι παλαιοί κάτοικοι της συνοικίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ήταν ο Κάκκαβας και τι ρόλο είχε παίξει στη διαμόρφωση της περιοχής, με τον υπερβολικό συντελεστή δόμησης που πέτυχε, αλλοιώνοντας τον ήπιο οικιστικό χαρακτήρα της προσφυγούπολης της Νέας Φιλαδέλφειας. Γνωρίζουν επίσης ότι η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων, με μπροστάρη την τότε δημοτική αρχή του Σάββα Σταματιάδη, σταμάτησε τις αυθαιρεσίες του εργολάβου και κέρδισε προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων το χώρο που εδώ και τέσσερις δεκαετίες χαίρονται παιδιά και μεγαλύτεροι. Αυτό τον κοινόχρηστο χώρο, ορέγονται κάποιοι κληρονόμοι εξ εσπερίας και επιχειρούν να τον καρπωθούν.

 

Κι αντί να υπερασπιστούν το συμφέρον των πολλών και του δημοσίου ο Συνήγορος του Πολίτη και ο κ. Βορίδης, ζητούν η πλατεία να γίνει… οικόπεδο.

 

  Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/11/2022 ομόφωνα αποφάσισε να υπερασπιστεί νομικά την δημόσια ιδιοκτησία της πλατείας Γεννηματά. Η Δύναμη Πολιτών στηλίτευσε την απαράδεκτη επιστολή Βορίδη και παράλληλα αντέκρουσε τα όποια επιχειρήματα αποζημίωσης του «ιδιοκτήτη», επιχειρήματα που διατυπώθηκαν ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

 

  Η Πλατεία Γεννηματά ανήκει στο λαό της συνοικίας και μοναδικός παράγοντας για να σταματήσει κάθε σχέδιο μετατροπής της σε ιδιόκτητο οικόπεδο είναι η κινητοποίηση των κατοίκων. Καλούμε, λοιπόν, τους κατοίκους να μην επιτρέψουν σε κανέναν φερόμενο ως κληρονόμο, αλλά και σε κανένα συνήγορο ή υπουργό να βάλουν χέρι στον μοναδικό κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και πρασίνου της περιοχής.

 

Κάτω τα χέρια από την Πλατεία Γ. Γεννηματά!

Η συνοικία Ειρήνη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός μεγαλοεργολάβου!

Καμία συζήτηση για αποζημίωση του φερόμενου ως ιδιοκτήτη!