Δύναμη Ανάπτυξης: Η πολεοδομική μελέτη Πικερμίου εξυπηρετεί “σχέδια” Μπουρνούς

Κι όχι την ανάπτυξη της περιοχής – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης

Από τη Δημοτική Παράταξη “Δύναμη Ανάπτυξης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Απόγνωση για τους κατοίκους του Πικερμίου αλλά και για τους μελετητές που βρέθηκαν πριν λίγες μέρες (9/2/2023) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου κατά τη διάρκεια της 6ωρης συζήτησης που αφορούσε  τη «Γνωμοδότηση περί έγκρισης Πολεοδομικής Μελέτης» του Πικερμίου.

Μία έγκριση που ο Δήμαρχος ήθελε να λάβουμε χωρίς στοιχεία για να μην μπορούμε να ασκήσουμε κριτική. Όχι μερικές μέρες νωρίτερα, ούτε την ώρα της συζήτησης δεν είχε την ελάχιστη αξιοπρέπεια να καταλάβει ότι ο χάρτης που μας παρουσιάζει πρέπει να είναι λεπτομερής και όχι μία «χοντροκομμένη» εικόνα.

Τις ευθύνες για την κακοστημένη φιέστα και τα κακής ποιότητας σχέδια έριχνε ο Πρόεδρος στον δήμαρχο και ο δήμαρχος στους μελετητές και στην κα Κολοβού που υπέγραφε την εισήγηση, σε τέτοιο σημείο που ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βασιλόπουλος αναγκάστηκε να πει έντονα “Μα κανένας δεν έχει ευθύνη σε αυτή τη Δημοτική Αρχή;”

Κάθε ερώτηση προς τους μελετητές, απαντήθηκε από τον Δήμαρχο, ο οποίος είχε το θράσος και την ανάγκη να μην τους αφήνει να απαντήσουν, φοβούμενος μήπως ειπωθεί κάτι που δεν τον εξυπηρετεί.

Κύριε Μπουρνούς, η θέση της παράταξής μας παραμένει σταθερή. Το πολεοδομικό σχέδιο δεν είναι μια απλή χωρική ταξινόμηση των υποδομών. Καθορίζει τη λειτουργικότητα του Πικερμίου, αλλά και την ανάπτυξη που θέλουμε να έχει για τα επόμενα 70 χρόνια. Κανείς δεν ζήτησε να κλείσει η ΕΛΠΕΝ, εσείς δρομολογήσατε εν κρυπτώ όμως τη «βιομηχανική έκρηξη» στο κεντρικό Πικέρμι, προς όφελος της βιομηχανίας ΕΛΠΕΝ ή όποιας άλλης έρθει να εγκατασταθεί στις ιδιοκτησίες που εξαιρούνται του σχεδίου.

Σας καλούμε να ακυρώσετε τα σχέδια σας για το Πικέρμι και να επανασχεδιάσουμε με γνώμονα την ανάπτυξη. Να συμπεριλάβουμε το υπαίθριο παλαιοντολογικό πάρκο που οφείλουμε να δημιουργήσουμε, τη συνολική κυκλοφοριακή μελέτη που θα δείξει τις πραγματικές ανάγκες δρόμων και κόμβων, τις κοινωνικές υποδομές που τώρα λείπουν, την υπογειοποίηση της λεωφόρου Μαραθώνος για να ενωθεί ο οικισμός του Πικερμίου. Να σχεδιάσουμε μαζί με τους πολίτες έναν οικισμό που να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι τα δικά σας συμφέροντα.