Δράση καθαρισμού δασών στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με το σύνθημα “Καθαρίζουμε τα δάση του Δήμου μας” το Let’s do it Greece 2024 σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης διοργανώνει δράση καθαρισμού δασών στο Δήμο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:00′ π.μ. σε δυο άλση του Δήμου, το άλσος Κάσδαγλη στην Πεύκη και στο Άλσος Αργύρη στη Λυκόβρυση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ως εξής:

Η μεγάλη επιστροφή του Let’s do it Greece, είναι γεγονός!

Η εθελοντική δράση που από το 2012 αγαπήσατε και αγκαλιάσατε σε όλη την Ελλάδα, από μια παρέα νέων παιδιών, επιστρέφει δυναμικά με μια νέα αποστολή.

Να ενωθούμε ξανά, μέσα σε μία ημέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των δασών της χώρας μας, απομακρύνοντας όσο μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών και δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Κυριακή 14 Απριλίου, αναλαμβάνουμε ταυτόχρονη εθελοντική δράση σε όλη την Ελλάδα, καθαρίζοντας και φροντίζοντας τα δάση, τα άλση και τους χώρους πρασίνου των περιοχών μας.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετέχει ενεργά στην μεγάλη αυτή επιστροφή του Lets’ do it Greece με δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού αλσών σε Λυκόβρυση και Πεύκη.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού στις δύο κοινότητες του Δήμου μας.

  • Καθαρισμός Άλσους Κάσδαγλη στην Πεύκη (Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου & Καζαντζάκη)
  • Καθαρισμός Άλσους Αργύρη στην Λυκόβρυση (Διεύθυνση: Δάσους & Πευκών)

Τον συντονισμό και διεξαγωγή της δράσης έχει αναλάβει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού. Για να δηλώσετε συμμετοχή, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2106145451 (Καραμιχάλη Γεωργία) ή να στείλετε e-mail στο k.koinotitas@likovrisipefki.gr.