ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη: Ούτε για το νερό!

Καταγγέλλει τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Βριλησσίων η ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη για το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν κατάφερε να συμφωνήσει και να υιοθετήσει ένα ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη” Βριλησσίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Δεν έχει ίσως ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο είναι εξαιρετικά ενδεικτικό: Στο Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων της 29ης Μαρτίου, η διοικούσα παράταξη «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Δήμος Δημιουργίας» κατέθεσε ψήφισμα κατά της εμπορευματοποίησης του νερού, στο πλαίσιο όσων τελευταία διαδραματίζονται.

Η «ΔΡΑΣΗ» συμφώνησε. Προσέθεσε μάλιστα μια ρητή αναφορά στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (την προηγούμενη εβδομάδα η τριμελής επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της μεταφοράς των πλειοψηφικών πακέτων ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο).

Και το ψήφισμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Όπου, με την εξαίρεση του κ. Χρηστάκη, το σύνολο των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων που εκφράζουν σε τοπικό επίπεδο την κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας, το καταψήφισαν, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί! Δηλαδή υπερψήφισε η παράταξη του Δημάρχου, η ΔΡΑΣΗ και ο κ. Χρηστάκης. Και καταψήφισαν τα «Βριλήσσια Δυνατά» και η «Νέα Πνοή». Και έτσι το ψήφισμα, με 9 θετικές ψήφους επί 20 παρόντων δημοτικών συμβούλων, απορρίφθηκε. * (Ο κ. Βήττος κατέθεσε δικό του ψήφισμα, το οποίο επίσης υπερψήφισε η ΔΡΑΣΗ σε δεύτερη ψηφοφορία).

Με άλλα λόγια, ακόμη και για ένα τέτοιο θέμα που άπτεται του αυτονόητου και το οποίο επί της αρχής έχουν στηρίξει οι πάντες, ένα θέμα που δεν προκαλεί πολώσεις και αντιδικίες και μάλιστα, δεν παράγει συνέπειες, αφού το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί, ακόμη και γι’ αυτό το θέμα, οι «αυτοδιοικητικές» παρατάξεις του κ. Ντινόπουλου και του κ. Πισιμίση, δεν μπόρεσαν να μην συνταχθούν με την «γραμμή» του κ. Μητσοτάκη! Δεν μπόρεσαν, ούτε σ’ αυτή την περίπτωση, να αυτονομηθούν από τον κομματικό φορέα που τους στηρίζει. Άραγε τότε, σε ποιο ζήτημα θα μπορούσαν αυτές οι παρατάξεις να διαφοροποιηθούν από τις θέσεις της Ν. Δημοκρατίας;

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί οι κύριοι, θα συνεχίσουν να μας βομβαρδίζουν προεκλογικά με κοινοτοπίες, ότι «η αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώματα», ότι «στον δήμο δεν έχουν θέση τα κόμματα» και άλλα ανάλογα…

Τι να πει κανείς;

Για την ιστορία, το ψήφισμα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χωρίς διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση, προωθεί την εμπορευματοποίηση του νερού και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων συντάσσεται με τις θέσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΚΕΔΕ, την ΕΔΕΥΑ, την ΠΟΕ ΔΕΥΑ, τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ και τους συλλόγους της ΕΥΔΑΠ και ζητά την απόσυρση του νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μετατρέπει την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων … καθώς και την επανασύσταση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η οποία θα υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπως ήταν πριν καταργηθεί το 2019. Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό!»

* Δεν υπάρχει πλέον κανείς να προστατέψει το δημοτικό συμβούλιο. Με 13 απόντες η τελευταία συνεδρίαση. Στο μεγαλύτερο μέρος της χωρίς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς δύο αντιδημάρχους….