Δημοτικές Παρατάξεις: ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης

|||

|||

Με ανακοίνωση τους έξι αριστερές δημοτικές κινήσεις της Βόρειας Αττικής εκφράζουν την εναντίωση τους στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή των εφημεριών του “Παίδων Πεντέλης” και δηλώνουν την στήριξη τους στον αγώνα των εργαζόμενων. Κάνουν λόγο για “μία ακόμα επίθεση της εγκληματικής κυβέρνησης της ΝΔ” και καλούν εργατικά σωματεία και κατοίκους να σταθούν στο πλευρό των γιατρών του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

    Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ να διακόψουν τις εφημερίες και την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, είναι ακόμα μία επίθεση της εγκληματικής κυβέρνησης της ΝΔ στην δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως στην υγεία των μικρών παιδιών. 

Ουσιαστικά, κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, και το μοναδικό στα Βόρεια Προάστια, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας κι ενώ άνοιξαν χωρίς ασφάλεια τα σχολεία και με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα, αναγκάζοντας τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

 
Δείτε ακόμα: Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)

 

    Η πρόφαση για αποκλειστική χρήση ως εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά δείχνει και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς να καταργήσει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσοκομείων. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί ήδη εμβολιασμούς τόσο σε παιδιά, σήμερα, όσο και, παλιότερα, σε ενηλίκους. Έχει εμβολιάσει πάνω από 35 χιλιάδες ενήλικες και πρόσφατα με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές 450 παιδιά. 

 

    Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεσηκωθεί με συνεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με απεργία την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Δεν ζητούν να σταματήσουν οι εμβολιασμοί, αντιθέτως, δεν αρνούνται καν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.  Αυτό που ζητούν είναι να μην σταματήσουν οι εφημερίες και οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου. 

 

    Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε δικαστική προσφυγή απέναντι στους εργαζόμενους,  οπότε η απεργία κρίθηκε παράνομη.

 

    Είμαστε ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!

 

    Η κυβέρνηση της ΝΔ  που εδώ και δύο χρόνια παίζει ζάρια με την υγεία μας και τη ζωή μας , απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, και δε διστάσει να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή παιδιών μας!

 

    Ενώ εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών), να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, να ανοίξει κι άλλα τμήματα και κλινικές, έχει το θράσος να θέτει σε αναστολή 6.800 εργαζόμενους στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

 

    Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των γιατρών και εργαζομένων στο Παίδων.  

 

    Καλούμε τα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής, του συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, φορείς και δημοτικές παρατάξεις, να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτή την απόφαση. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις  υγειονομικών, ενίσχυση του δημοσίου  και δωρεάν συστήματος υγείας και άνοιγμα των κλειστών νοσοκομειακών μονάδων από τις κυβερνήσεις των μνημονίων!

 

Οι δημοτικές κινήσεις:

Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Εκτός των Τειχών- Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου

Κόκκινη Ρωγμή –Αγώνας Ρήξη  Ανατροπή στο Ηράκλειο

Δίκτυο Πολιτών Χολαργού Παπάγου

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή 

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *