Δημόσια Υγεία στην εντατική – Κ.Υ. Μεγάρων χωρίς ακτινολογικό και αντιτετανικό ορό

Επικοινώνησε πριν λίγο με την “ΕΚΦΡΑΣΗ” αναγνώστης της ιστοσελίδας από τα Μέγαρα (τα στοιχεία του στη διάθεση μας) και μας εκμυστηρεύτηκε την προσωπική του τραυματική – στην κυριολεξία – εμπειρία που αποδεικνύει την παντελή διάλυση της Δημόσιας Υγείας στη χώρας μας:

Ο εν λόγω αναγνώστης μας είχε πριν λίγες ώρες ένα ατύχημα με το μηχανάκι του και χρειάστηκε να πάει, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Εκεί, λοιπόν, αφού του περιποιήθηκαν οι νοσηλεύτριες τα τραύματα του κι αφού τον εξέτασε επιφανειακά ο παθολόγος, του συστήθηκε – πάλι για προληπτικούς λόγους – να μεταβεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, επειδή…το Ακτινολογικό του Κ.Υ. δεν λειτουργεί (δεν ρώτησε το γιατί, αλλά κατάλαβε ότι ή ακτινολόγος δεν υπάρχει ή δεν υπάρχει φιλμ ακτινογραφιών ή…δεν υπάρχουν και τα δυο)! Ακόμα, ο παθολόγος του έγραψε συνταγή για να πάει στο φαρμακείο να αγοράσει αντιτετανικό ορό και να τον κάνει, αφού…και αυτός δεν υπήρχε (παρεμπιπτόντως, ούτε το φαρμακείο διέθετε αντιτετανικό μιας και, όπως τον πληροφόρησε η φαρμακοποιός, ο αντιτετανικός είναι σε έλλειψη εδώ και καιρό).

Εύλογα, λοιπόν, ο φίλος αναγνώστης από τα Μέγαρα αναρωτήθηκε τι άλλαξε στο Κ.Υ. Μεγάρων από την εποχή που βγήκε στο δρόμο ο λαός της πόλης να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που είχε σταματήσει τις εφημερίες που επανήλθαν με πολλούς πανηγυρισμούς από τον επόμενο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, και…τώρα δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα στο…αναβαθμισμένο Κέντρο (λόγια του κ. Κικίλια ήταν αυτά, όπως μας πληροφόρησε ο φίλος μας)!

Τέλος, να θυμίσουμε ότι πέρσι ένας άλλος Μεγαρίτης στάθηκε πιο άτυχος από τον φίλο μας, καθώς έτυχε να νιώσει άσχημα ημέρα Σάββατο (σ.σ. το Κ.Υ. λειτουργεί με ωράριο τράπεζας κι έτσι τα Σαββατοκύριακα κλείνει και όλα τα περιστατικά τα δέχεται το, ευρισκόμενο 30 χλμ. μακρυά, Θριάσιο Νοσοκομείο στη Μαγούλα ή το, ευρισκόμενο 42 χλμ. μακρυά, Νοσοκομείο Κορίνθου), βρήκε κλειστό το Κ.Υ. Μεγάρων και πέθανε κατά τη διαδρομή προς το Νοσοκομείο. Εύγλωττα, λοιπόν, ο φίλος αναγνώστης δήλωσε: “Ελλάδα, η χώρα που μπορείς άνετα να πεθάνεις, η χώρα που ευκολότερα βρίσκεις παπά να σε διαβάσει, παρά ολοκληρωμένη περίθαλψη στο Ε.Σ.Υ.”!