Δήμος Βύρωνα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Σπίτι ορθάνοιχτα αφημένο” - EKFRASI.net

Δήμος Βύρωνα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Σπίτι ορθάνοιχτα αφημένο”

||||||
||||||

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

            Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Στην κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης, «Σπίτι ορθάνοιχτα αφημένο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πυρίκαυστες Πόλεις», με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής (Ίδρυμα Μιχελή).


         Η προσέλευση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με πολλούς φιλότεχνους να θαυμάζουν όλα τα έργα τέχνης καθώς και το επετειακό μετάλλιο (100 τεμάχια παγκοσμίως) του μικρογλύπτη αργυροχρυσοχόου Αγαμέμνονα Φώτσαλη.

 

        Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν διδάσκοντες και διακεκριμένοι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ και της ΣΚΤ- ΑΠΘ, θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ενώ είναι επισκέψιμη για το κοινό, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

 

             Τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται είναι των καλλιτεχνών: Γιώργος Αγγελίδης, Χαρά Αμοιρίδου, Γρηγορία Βρυττιά, Σάκης Γκουντρουμπής, Όλγα Ζιρώ, Ελένη Θεοδωρίδου, Ηλίας Μπουτανιώτης , Αθηνά Νικολάου, Γιώργος Παγγοζίδης, Ελόνα Παπαδοπούλου, Μαρία Πατσή, Σπυριδούλα Πολίτη, Ελιο Σαμαράς, Βασιλική Σοφρά, Τριαντάφυλλος Τρανός.

 

                Συντονιστής της έκθεσης είναι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Δρ. Ιωάννης Μουζάλας και την επιμέλεια έχουν οι: Ρεγγίνα Αργυράκη-Χριστοδουλίδη, Τζίνη Γεννηματά, Τριαντάφυλλος Τρανός.

 

         Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής (Ίδρυμα Μιχελή) Καίτη Διμιτσάνου-Κρεμέζη, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου και Γιάννης Μπαλάφας, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πλακίδας, οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Κώστας Αγγέλης , Θέμης Τέγος, Δημήτρης Κόκκαλης και Χρήστος Σπυρόπουλος, η γενική γραμματέας Νατάσα Βαρουχάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Β., Βασίλης Πάγκαλος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τζαφάς Βασίλης.

Επικαιρότητα

Κατά του αναψυκτηρίου στην πλ. Μανδηλαρά ο Δ. Δημητρόπουλος (vid)

Τα ψήφισε όλα ο Δ. Δημητρόπουλος

“Ανέκρουσε πρύμναν” ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημητρόπουλος στην “βουβή” αντιπαράθεση με τον Νίκο Μπάμπαλο, η οποία υπόβοσκε περισσότερο από έναν χρόνο. Στην πιο σημαντική στιγμή

ΛΑΣ Νέας Ιωνίας: Τα κονδύλια του - πολεμικού - επιτελικού κράτους δε φτάνουν για πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις

ΛΑΣ Νέας Ιωνίας: Τα κονδύλια του – πολεμικού – επιτελικού κράτους δε φτάνουν για πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις

Την ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη, για τα πεζοδρόμια και τις ασφαλτοστρώσεις σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, τονίζοντας ότι τα κρατικά

Συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης των οδών γύρω από το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης

Συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης των οδών γύρω από το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου.